• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik

21.04.2020

16:13

RUSKO ČUDO! Infektivna bolnica u Moskvi izgrađena za samo mesec dana (VIDEO)

Vesti

RUSKO ČUDO! Infektivna bolnica u Moskvi izgrađena za samo mesec dana (VIDEO)

Podeli vest

Infektivna bolnica, koja se nalazi u naselju Voronovsko u Novoj Moskvi, počela je da prima pacijente s koronavirusnom infekcijom, objavljeno je na zvaničnom portalu gradonačelnika i uprave prestonice

- U bolnicu je za dan primljeno 20 pacijenata. Do danas je počelo sa radom više od 500 zaposlenih i nastavljamo sa zapošljavanjem stručnjaka - izjavio je glavni lekar gradske kliničke bolnice br. 68 „V.P. Demihov Sergej Perehodov”.

Kako se navodi, bolnica raspolaže svime što je neophodno. Za njene potrebe prikupljeno je 26 hiljada jedinica medicinske opreme i inventara, kao i zaštitne uniforme za osoblje.

U saopštenju se ističe i da se ulazna i odlazna vozila podvrgavaju posebnoj sanitarnoj obradi, a za lekare i pacijente predviđeni su posebni ulazi.

Podsetimo, ranije je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin zajedno sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koji je učestvovao preko video-veze, otvorio infektivnu bolnicu u Novoj Moskvi, izgrađenu za mesec dana radi prijema pacijenata obolelih od virusa korona.

Površina medicinskog centra, koji predstavlja autonomnu bolnicu, iznosi 80 hiljada kvadratnih metara, a na njegovoj teritoriji od 40 hektara izgrađeno je oko 50 jednospratnih objekata, kao i 14 dvospratnih-trospratnih objekata za zajednički boravak. Kapacitet infektivne bolnice je 800 kreveta, a, u slučaju potrebe, može iznositi i do 900.

U Rusiji je, prema poslednjim podacima, registrovano 47.121 obolelih od Kovid-19, a preminulo je 405 osoba.

SVE O KORONAVIRUSU MOŽETE DA PROČITATE OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17