• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.02.2021

16:41

NOVČANIK NAKON 53 GODINE VRAĆEN VLASNIKU! Izgubio ga je tokom misije na Antartiku, a onda se ŠOKIRAO kada ga je ugledao!

Vesti

NOVČANIK NAKON 53 GODINE VRAĆEN VLASNIKU! Izgubio ga je tokom misije na Antartiku, a onda se ŠOKIRAO kada ga je ugledao!

Podeli vest

Novčanik koji je američki vojni meteorolog Pol Grišam (91) izgubio tokom trinaestomesečne ekspedicije na Antarktiku, pojavio se posle 53 godine u San Dijegu, u Kaliforniji

- Bio sam potpuno u šoku. Mnogo ljudi je bilo uključeno u vraćanje novčanika, ali su na kraju uspeli da me nađu - rekao je Grišam za "San Dijego junion-tribjun, a preneo Gardijan.

U novčaniku je bila njegova identifikaciona mornarička kartica, vozačka dozvola, uputstvo šta raditi ako dođe do atomskog, biološkog i hemijskog napada, kartica za narudžbine piva, izjava o porezu i nalozi za transfer novca njegovoj supruzi.

 

 


Grišam, koji je odrastao u gradu Daglasu, u Arizoni, pristupio je mornarici 1948. godine, a prvo je radio kao tehničar, zatim kao meteorolog.

Godine 1967. otšao je na Antarktik kao deo operacije koja je uključivala i civilne naučnike, i u to vreme bio je u tridesetim godinama, oženjen, otac dva deteta.

Iz mornarice se povukao 1977. godine.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija