• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.02.2021

12:06

NEMAČKO LUDILO NEMA KRAJA! Ministar unutrašnjih poslova tražio od naučnika NAJGORE SCENARIJE kako bi strahom paralisao građane i OPRAVDAO LOKDAUN!

Vesti

NEMAČKO LUDILO NEMA KRAJA! Ministar unutrašnjih poslova tražio od naučnika NAJGORE SCENARIJE kako bi strahom paralisao građane i OPRAVDAO LOKDAUN!

Podeli vest

Di Velt objavio je članak u kom kažu da je nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer angažovao naučnike da podignu nivo straha od pandemije COVID-19 i tako kontrolišu stavove građana koji se mogu suprotstaviti radikalnim epidemiološkim merama ili nametnutoj blokadi

Di Velt je svoju tezu zasnovao na prepisci putem mejla. Intrigantna prepiska datira iz marta i aprila 2020. godine, kada je Nemačka bila u prvom zaključavanju, a Zehofer je bio zabrinut zbog mogućnosti preranog otključavanja države i naložio je državnom sekretaru Markusu Kerberu da kreira plan koji će omogućiti sprovođenje strogih epidemioloških mera.

Kerber je, s druge strane, poslao mejl na adrese nekoliko naučnika sa Univerziteta i istraživačkih instituta i zamolio ih, između ostalog, da mu napišu najgore moguće scenarije kako bi mogli da imaju "mentalnu i sistemsku" kontrolu nad situacijom i da mirno planiraju "preventivne i represivne mere".

Naučnici su dali mnoštvo predloga, uključujući predloge o zagarantovanom "strahu i poslušnosti stanovništva". Na primer, kampanja je trebalo da uključi slike ljudi koji umiru boreći se za dah jer nema dovoljno besplatnih jedinica intenzivne nege.


U prepisci, naučnici su međusobno pregovarali o tome koju vrstu smrtnosti nakon infekcije virusom SARS-CoV-2 treba pomenuti. Ozbiljni institut Robert Koh predložio je (visokih) 0,56 posto, dok je istraživanje Instituta za istraživanje RVI predložilo da treba razgovarati o 1,2 posto.

Obe brojke o postinfektivnoj smrtnosti u Nemačkoj su daleko veće od stvarne. Nemački zvaničnici zaključili su da je bolje predstaviti lošije od boljih brojeva, ali su na kraju oba podataka uključili u strateški dokument. Za najgori scenario uzeli su brojeve koje je predložio RVI.

Poruka je glasila - Bez radikalnih mera 70 procenata stanovništva moglo bi biti zaraženo, a umrli bi bili milioni. Zehofer je to upozorio nekoliko puta u prvoj polovini 2020. godine. Do danas je Nemačka zabeležila oko 62,5 hiljada smrtnih slučajeva uzrokovanih infekcijom COVID-19.

Prepiska između državnih zvaničnika i naučnika trebalo je da ostane tajna, ali je grupa nemačkih advokata dobila pristup i poslala ih u Di Velt. Iako je ovo slučaj iz prvog talasa pandemije, on ima težinu i u drugom talasu jer tzv. Pokret ZeroCovid postaje sve bolje organizovan i ima očigledan uticaj na donosioce odluka.

Osnovna ideja ovog pokreta je da, bez obzira na ekonomske i socijalne posledice, postavi narativ koji će obezbediti sprovođenje radikalnih epidemioloških mera usmerenih na potpuno uklanjanje virusa SARS-CoV-2.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija