• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

11.02.2021

11:09

MERKEL NAJAVILA NOVU OPASNOST! Pretnja koja dolazi je još agresivnija, da li je rešenje ono što radi Nemačka?!

Vesti

MERKEL NAJAVILA NOVU OPASNOST! Pretnja koja dolazi je još agresivnija, da li je rešenje ono što radi Nemačka?!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel ukazala je danas da postoji realna opasnost koja preti od novih sojeva korona virusa, koji su agresivniji, zbog čega je potrebno produžiti mere zaključavanja

Merkelova je, u obraćanju Bundestagu, rekla da vakcinisanje sve bolje napreduje, da se broj infekcija nalazi u padu.

„Da je to celokupna slika rekla bih danas da sam veoma optimistična. Međutim u međuvremenu imamo realnu opasnost mutacija. Sva tri relevantan nova soja su jasno agresivniji od izvornog virusa. Zbog mutacije nastale su nesigurnosti“, podvukla je ona.

Mutacije su dokazane u Nemačkoj i samo je, dodaje, pitanje vremena kada će postati dominantne.

„Zbog toga moramo biti obazrivi da ne bi došli ponovo u eksponencijalni rast“, rekla je ona.

Merkelova je, na dobacivanja, poručila da se to možda nekome ne sviđa, ali da je neophodno živeti s realnošću. Merkelova je kazala da je ova zima „teška“, ali da je cilj sve jasnije pred očima.

„Moramo biti strpljiviji“, naglasila je ona rekavši da zna da to nije laka molba.

„Na kraju možemo zajedno uspeti u pobedi nad pandemijom i našu zemlju vratimo u bolja vremena“, istakla je ona.

Foto: Reuters

Angela Merkel

Demokratija i mere

Merkelova je ukazala da se sa popuštanjem mera mora još sačekati, i dodala da je ono što je juče dogovoreno, a to je produženje mera, potrebno. Nemačka kancelarka kazala je da nijednog dana ne zaboravlja šta epidemiološke mere znače za građane, i dodala da su sve mere donete u saglasnosti sa demokratijom.

„Nećemo ih zadržati niti jedan dan duže nego što je potrebno“, podvukla je ona.

Šefica poslaničkog kluba desničarske Alternative za Nemačku (AfD) Alis Vajdel zatražila je promenu korona politike u Nemačkoj.

„Moramo odmah da izađemo iz zaključanosti“, zatražila je ona dodajući da cilj mora biti da se zaštite starije osobe i rizične grupe, a da se polaže na samoodgovornosti građana.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija