• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/24ur

19.03.2021

18:56

ITALIJANSKA VOJSKA GRANATIRALA KOKOŠINJAC ROSITE! Vlasnik zatekao UŽASAVAJUĆ prizor, a ceo slučaj ZAVRŠIO na Vikipediji!

Vesti

ITALIJANSKA VOJSKA GRANATIRALA KOKOŠINJAC ROSITE! Vlasnik zatekao UŽASAVAJUĆ prizor, a ceo slučaj ZAVRŠIO na Vikipediji!

Podeli vest

Italijanski mediji već puna dva dana ismevaju italijansku vojsku i jednicu koja je naoružana lovcima tenkova "Kentauro", a koji su na nedavnoj vojnoj vežbi umesto na tenkove topove, svoje okrenuli ka obližnjem selu i sravnili sa zemljom veliki kokošinjac u kome je stradalo 50 kokošaka i pilića

Pomenuti incident se dogodio na poligonu Selina Meduna u provinciji Pordenone, gde su po zalasku sunca počeli manevri mehanizovane brigade "Pozzuolo del Friul".

U vežbi je učestvovao i vod lovaca tenkova naoružan sa oklopnim vozilom konfiguracije 8x8 "Kentauro" težine 27 tona, koje Italija upotrebljava više od 30 godina. Ovi točkaši inače imaju 105 mm top.

Tokom vežbe kako piše La Repubblica, jedan od Kentaura pucao je u ambar koji je bio pun pilića. Srećna okolnost je bila ta što je u korištena manevarska municija bez eksplozivnog punjenja. Granata ispaljena iz topa probila je zid i srušila kokošinjac, a onda izašla na drugu stranu i pala u obližnju travu. Od posledica rušenja stradalo je oko 50 kokošaka i pilića. Vojska nije primetila grešku iako je kokošinjac bio u suprotnom smeru od cilja predviđenog za gađanje.

Foto: Printscreen/Youtube/Janes

Lovac tenkova Kentauro
Kao da se ništa nije dogodilo

Italijanski vojnici po završetku vežbe vratili su se u bazu, kao da se nije ništa dogodilo. Rano ujutro vlasnik farme u blizini poligona primetio je rupe u kokošinjcu i napola srušen objekat i poginule kokoške i piliće. On je odmah pozvao karabinjere, koji u početku nisu razumeli ko je izbušio i do pola srušio kokošinjac, sve dok nisu u obližnjoj travi našli manevarsku granatu. Zaključeno je da su kokoške i pilići bili kolateralna šteta italijanske vojske.

Foto: Pixabay

Karabinjeri su ostali u šoku kako je jedna od dobro obučenih jedinica uspela da zameni kokošinjac sa tenkom i da svoje topove usmeri u pogrešnu stranu, suprotno od cilja i pobije kokoške i piliće.

O celom slučaju obavešteno je italijansko tužilaštvo, a i sama italijanska vojska posle natpisa u medijima pokrenula je internu istragu. 

"Bitka" dobila stranicu na Vikipediji

Međutim sve to nije bilo dovoljno da se spreči ismevanje italijanske vojske, pa je masakr pilića prozvan "Bitka kod Celine", koja je dobila i svoju stanicu na Vikipediji, gde se spominje kako je italijanska vojska izvojevala stratešku pobedu u boju protiv kokoši Rosite koja je bila komandant kokošinjca koji je sravnjen... Ogorman broj natpisa u medijima uticali su na italijansku vojsku koja će osim što će morati da plaća odštetu morati i da se izvinjava i trpi salve podsmeha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17