• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Dejli mejl

05.04.2021

13:13

AMERI JE ZATVARALI ZBOG ŠPIJUNAŽE, A SADA JE KREMLJ OBJAVIO SNIMAK! Marija Butina posetila Navaljnog u zatvoru!

Vesti

AMERI JE ZATVARALI ZBOG ŠPIJUNAŽE, A SADA JE KREMLJ OBJAVIO SNIMAK! Marija Butina posetila Navaljnog u zatvoru!

Podeli vest

Kremlj je objavio snimak koji prikazuje kako izgleda boravak opozicionara Alekseja Navaljnog u zatvoru, želeći da opovrgne tvrdnje da ga izlažu torturu

Kako je naveo Navaljni pre nekoliko dana, započeo je štrajk glađu uz navode da ga stražari maltretiraju i uskraćuju mu san i da odbijaju da ga odvedu kod lekara zbog akutnog bola u nozi i leđima.

U zatvoru se čak pojavila i Marija Butina sa televizijskom ekipom koja ga je pitala kako može da tvrdi da ga maltretiraju, "kad zatvor izgleda poput mnogih hotela u unutrašnjosti zemlje".

Navaljni joj je zauzvrat poručio da je parazit i sluga lopova na vlasti, prenosi Dejli mejl.

U prilogu ruske televizije kaže se da se Navaljni predstavio kao mučenik, ali da snimak pokazuje da je njegovo stanje mnogo drugačije od onoga kakvim se predstavlja u javnosti.

Podsetimo, Ruskinja Marija Butina, koja je bila u zatvoru u SAD i koja je deportovana u Rusiju, pre dve godine je prihvatila posao u državnoj službi.

Prethodno, Butina je priznala krivicu na osnovu optužbi za planiranje da deluje u ime Rusije kao strani agent, infiltriranjem u grupu aktivista za oružje i vršenjem uticaja na konzervativne aktiviste i republikance u SAD.

Nakon što je osuđena, Moskva je odluku suda nazvala "smešnom" i optužila Vašington za iznuđivanje priznanja ruske državljanke.

Navaljni izdržava zatvorsku kaznu od dve i po godine, a nedavno je na njegovoj internet stranici objavljeno da ga zatvorski čuvari podvrgavaju mučenju tako što mu ne dozvoljavaju da spava. Sud u Moskvi zamenio je uslovnu kaznu Navaljnom zbog slučaja Iv Rošer stvarnom zatvorskom kaznom zbog višestrukih kršenja kaznenih uslova, a moskovski gradski sud je 20. februara potvrdio presudu i ona je tada stupila na snagu.

On se nalazi u zatvoru u mestu Pokrov, u Vladimirskoj oblasti, poznatom po strogom režimu, a udaljenom 100 kilometara severoistočno od Moskve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
DraGan

pre 3 godine

ma dajte, ovo strogi rezim? ovaj tip ce u ime "demokratije" odnosno svoje bolesne fikcije i ambicije a jos bolesnijeg interesa zapada da odguli finih godina u prirodnom ambijentu. i sad hoce nemacki lekari da ga pregledaju, pa da ima svog licnog lekara. halo decko, ti si kriminalac koji je na prevaru zavrnuo lovu, ti si zatvorenik i ima da radis sta i koliko ti se kaze.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija