• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji/Informer

07.04.2021

23:10

HRVATSKA IMA LEKOVE ZA KORONU JOŠ PET DANA, A ONDA SLEDI... KOMŠIJE, POMOĆI ĆE SRBIJA, NE BRINITE!  Alarmantno upozorenje doktora KB Dubrava u Zagrebu!

Vesti

HRVATSKA IMA LEKOVE ZA KORONU JOŠ PET DANA, A ONDA SLEDI... KOMŠIJE, POMOĆI ĆE SRBIJA, NE BRINITE! Alarmantno upozorenje doktora KB Dubrava u Zagrebu!

Podeli vest

Alarmantno upozorenje doktora Ivice Lukšića, direktorA KB Dubrava u Zagrebu diglo je na noge Hrvatsku. On upozorava da komšije imaju lekoava protiv korone za samo još pet dana. Ukoliko Zagereb zatraži pomoć Srbije, Beograd će sigurno reagovati! Baš onako kako je pomogao sa valcinama za Koronu Makedoniji, BiH, Crnoj Gori, ili ranije Italiji

- Velika razlika u odnosu na zimu je u tome što imamo sve više mlađih ljudi. Najmlađi pacijent na respiratoru ima 23 godine, bez značajnijih komorbiditeta. Imamo dosta pacijenata u 40-im, 50-im ili 60-im godinama, čije se stanje brzo pogorša u nekoliko dana i zahtevaju terapiju visokim dozama kiseonika ili respiratorom - rekao je dr. Ivica Lukšić, direktor KB-a Dubrava.

- Možda upravo zbog dobi, ti se pacijenti oporave brže nego što je bilo ove zime, tako da srećom imamo manje mrtvih nego u prošlom talasu - dodao je Lukšić.

Otkrio je kako u KB-u Dubrava beleže kontinuirani rast bolesnika, samo u sredu bilo ih je malo više od 280. Od toga su 52 pacijenta na respiratoru.

- Imamo četiri intenzivne jedinice, u pripremi je peta - rekao je Lukšić.

Lukšić smatra da će Hrvatska morati razmisliti o nabavci drugih vakcina.

Što se tiče obustave isporuke lekova, Lukšić je rekao kako KB Dubrava ima lekova za određeno vreme.

- Ako bi kriza potrajala, sigurno bi došli u delikatnu situaciju. Imamo lekova za još 5-6 dana. Verujemo da ćemo naći načina da se premosti ova situacija - poručio je Lukšić dodajući kako zasad nisu morali niti jednom pacijentu reći da nemaju lekova za njega.

VELIKA POBEDA SRBIJE, DA LI JE ZAPAD PRIZNAO PORAZ I KOSOVSKI ČVOR VRAĆA U UN! Uključivanje Rusije znači da se dijalog o Kosovu potpuno se menja!

- Svesni smo ozbiljnosti i sa svoje strane učinili smo sve što je moguće, ali problem je puno kompleksniji. Činjenica je da naš sistem treba ozbiljnu reformu. Očigledno je da ovaj način nije dobar jer sukcesivno imamo isti problem i rešavamo ga na isti način. Trebamo promeniti paradigmu odnosa i pristupiti stvarnom restrukturiranju - zaključio je Lukšić.

Ukoliko Zagereb zatraži pomoć Srbije, Beograd će sigurno reagovati! Baš onako kako je pomogao sa vakcinama za koronu Makedoniji, BiH, Crnoj Gori, ili ranije Italiji kada se suočavala sa brutalnom zdravstvenom katastrofim!

ZAHTEV BAJDENU, ODMAH POSLATI UKRAJINI 100 LOVACA F-15, ALI NI TO NIJE SVE! Moskva to neće gledati skštenih ruku! IMA LI KRAJA LUDILU!

Pitanje je samo da li će se Zagreb obratiti Beogradu za pomoć ili će dozvoliti da građani Hrvatske stradaju. 

Od EU očigledno mena velike vajde. Toga su svesni u građani Hrvatske koji sve masovnije dolaze u Srbiju na vakcinaciju! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija