• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.05.2021

20:06

BERIŠA POKREĆE TUŽBU PROTIV BLINKENA! Bivši predsednik Albanije tvrdi da je OKLEVETAN!

Vesti

BERIŠA POKREĆE TUŽBU PROTIV BLINKENA! Bivši predsednik Albanije tvrdi da je OKLEVETAN!

Podeli vest

Bivši predsednik Albanije Salji Beriša na vanrednoj konferenciji za medije najavio je da će podneti tužbu protiv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je juče izjavio da je Beriši i njegovoj porodici zabranjen ulazak u SAD zbog korupcije, javlja Juronjuz Albanija

Beriša kaže da je ovlastio svog advokata u Francuskoj da pokrene tužbu protiv Blinkena zbog javne klevete, koju je o njemu i njegovoj porodici izneo iz njemu nepoznatih razloga i bez ikakvog upozorenja.

- Ne postoji niko u Albaniji ili na svetu ko može da kaže da jesam ili sam bio umešan u bilo kakvu koruptivnu aferu, zbog čega sam razgovarao sa svojim pravnim savetnikom u neutralnoj i uglednoj zemlji poput Francuske, da bih podneo tužbu protiv Entonija Blinkena zbog javnog klevetanja na Kaznenom sudu u Parizu - rekao je Beriša.

Foto: Reuters/Yuri Gripas

Entoni Blinken

Na pitanje novinara da li će tužiti i pomoćnika državnog sekretara za Evropu Metjua Palmera, koji je u intervjuu za Glas Amerike naveo da je Beriša „zloupotrebio svoj položaj”, bivši premijer rekao je da treba da pogleda njegovu izjavu, ali da veruje “da je visoki američki zvaničnik branio stav Stejt departmenta" i da je za sada fokus na Blinkenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija