• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.06.2021

15:26

BUDŽET PENTAGONA KREIRAN ZA NOVI RAT! Izdvajaju 140 MILIJARDI DOLARA za BORBU protiv Rusa i OGRANIČAVANJE Kine!

Vesti

BUDŽET PENTAGONA KREIRAN ZA NOVI RAT! Izdvajaju 140 MILIJARDI DOLARA za BORBU protiv Rusa i OGRANIČAVANJE Kine!

Podeli vest

Šef Pentagona Lojd Ostin, govoreći u Odboru za oružane snage Predstavničkog doma američkog Kongresa, rekao je da je prilikom pripreme predloga za američki budžet za odbranu uzeta u obzir mogućnost novih ratova

- Ministarstvo odbrane mora biti spremno da ide u korak s našim konkurentima ... i, ako je potrebno, bori se i pobedi u sledećem ratu ... ne poslednjem - objavio je sajt Pentagona citat ministra Ostina.

Ostin je naveo da je u predlog za budžet uzeta u obzir potreba da se sve ozbiljnija pažnja posveti Kini, gde se planira potrošnja više od 5 milijardi dolara na "Pacifičku inicijativu za ograničavanje".

Ministar je primetio da je "izdao internu direktivu“ čiji je cilj "jačanje obuzdavanja Kine, revitalizacija mreže regionalnih saveznika i partnera i ubrzavanje razvoja naprednih sposobnosti i novih operativnih koncepata“. Pored toga, Ostin je kao prioritet koji se uzima u obzir za budžet imenovao "suočavanje sa ruskim neprijateljstvom, posebno u sajber prostoru“.

Foto: AP PHOTO

Pentagon

Rekao je da će 10 milijardi dolara biti dodeljeno za sajber bezbednost, operacije u sajber prostoru, kao i za istraživanje i razvoj u oblasti sajber bezbednosti.

Šef Pentagona je takođe rekao da će "sa fokusom na svemir, protivraketnu odbranu ... američki budžet takođe pomoći da se suprotstave rastućim pretnjama od napada balističkih raketa zemalja poput Severne Koreje i Irana“.

Ostinu je istakao da budžet uključuje "ulaganja u hipersonično oružje, veštačku inteligenciju, mikroelektroniku, 5G tehnologije, svemirske sisteme, brodogradnju i nuklearnu modernizaciju“.

Prema nacrtu budžeta, Pentagon planira da izdvoji skoro 28 milijardi dolara za modernizaciju nuklearnih raketnih sistema i 112 milijardi dolara za istraživanje, razvoj i ispitivanje na polju novog naoružanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

NATO treba da nestane. Gori su od Hitlera! Verujem da će Rusi, ako budu napadnuti, uništiti to američko čudovište.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija