• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.07.2021

10:10

MIS NEVADE JE MUŠKO! PROMENIO POL I SAD JE LEPŠI OD SVIH DEVOJAKA, nakon dužeg većanja, žiri je na kraju nju proglasio pobednicom!

Informer DN

Vesti

MIS NEVADE JE MUŠKO! PROMENIO POL I SAD JE LEPŠI OD SVIH DEVOJAKA, nakon dužeg većanja, žiri je na kraju nju proglasio pobednicom!

Podeli vest

Transrodna osoba Kataluna Enrikez (27) proglašena najlepšom ženom u američkoj državi Nevadi. Ona će predstavljati svoju državu na takmičenju za najlepšu Amerikanku u novembru

Novoizabrana mis američke države Nevade je muško! Kataluna Enrikez (27), koja je rođena kao muškarac, pobedila je na takmičenju lepote i predstavljaće svoju državu na takmičenju Izbor za mis SAD u novembru. Ona će biti prva transrodna osoba koja će učestvovati na izboru za najlepšu Amerikanku.   

Ušla u istoriju

Enrikezova, poreklom sa Filipina, pored još 21 devojke učestvovala je u finalu Izbora za mis Nevade, koje je održano u nedelju u "Saut point hotel kazinu" u Las Vegasu. Nakon dužeg većanja, žiri je na kraju nju proglasio pobednicom. 

"Čestitamo našoj novoj mis Nevade, SAD. Ovo će ući u istoriju", napisali su organizatori takmičenja na zvaničnom Instagram profilu, objavivši fotografiju Enrikezove u haljini duginih boja. 

Transrodna lepotica zahvalila je svima što su je podržali, istakavši da joj je čast što će baš ona predstavljati Nevadu na Izboru za mis SAD. 

- Veliko hvala svima koji su me podržali, a najviše LGBTQ+ zajednici. Moja pobeda je i vaša pobeda. Upravo smo napravili istorijski korak - rekla je Enrikezova. 

Ona je otkrila da je preživela psihičko i seksualno zlostavljanje kao mala, a da sada radi kao administrator u zdravstvu i bavi se dizajniranjem odeće. 

Foto: Informer DN

- Moj životni put nije bio baš lak. Borila sam se sa psihičkim i seksualnim zlostavljanjem. Borila sam se sa mentalnim problemima. Nisam imala mnogo toga u detinjstvu. Nisam imala nikakvu podršku. Međutim, i dalje se borim, ponosim se što sam transrodna žena. Cilj mi je da pomerim sve granice i predstavim one koji se ne vide i koje nema ko da predstavi ovom svetu - kazala je Enrikezova. 

Ostvaren san

Prema njenim rečima, oduvek je želela da se takmiči za mis. 

Foto: Informer DN

- Pre ovoga učestvovala sam samo na takmičenjima za transrodne osobe, ali sam sve vreme sanjala da budem u izboru za najlepšu ženu. Ne samo da mi se taj san ostvario, već sam proglašena najlepšom od svih žena - rekla je Enrikezova. 

 

 


  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17