• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Web-tribune

20.07.2021

15:04

I SRBIJA JE NA METI! PLAN ENGLESKE JE PRETNJA ZA CEO SVET, 1200 NAUČNIKA I VLADINIH SAVETNIKA DIGLI UZBUNU! Održan hitan sastanak, ali Džonson ne popušta ni za pedalj!odustaje!

Vesti

I SRBIJA JE NA METI! PLAN ENGLESKE JE PRETNJA ZA CEO SVET, 1200 NAUČNIKA I VLADINIH SAVETNIKA DIGLI UZBUNU! Održan hitan sastanak, ali Džonson ne popušta ni za pedalj!odustaje!

Podeli vest

Plan britanskog premijera Borisa Džonsona da u ponedeljak ukine praktično sve mere u Engleskoj predstavlja pretnju za ceo svet, tvrdi 1200 svetskih naučnika

Plan takođe stvara plodno tlo za pojavu varijanata koronavirusa otpornih na vakcine, kažu naučnici.

U pismu upucěenom uglednom medicinskom časopisu The Lancet, koje je potpisalo 1.200 naučnika, uključujucěi vladine savetnike iz Novog Zelanda, Izraela i Italije, navodi se da bi položaj Britanije kao ključne za globalni saobracěaj značio da bi se svaka nova varijanta koronavirusa iz te zemlje mogla brzo proširiti na ostatak sveta.

Naučnici su, prema Gardijanu, izuzetno zabrinuti zbog Džonsonovog plana.

Pismo je poslato nakon što je održan hitni sastanak naučnika i lekara koji se bave problemom pandemije koronavirusa.

Majkl Bejker, profesor javnog zdravlja na Univerzitetu Otag na Novom Zelandu i član savetodavne grupe novozelandskog Ministarstva zdravlja, rekao je na samitu:

- Na Novom Zelandu smo uvek videli Veliku Britaniju kao primer vođstva i naučne ekspertize za principe javnog zdravlja.

Na samitu je bio i Hose Martin Moreno sa Univerziteta u Valensiji, takođe savetnik Svetske zdravstvene organizacije.

- Ne razumemo zašto se to događa uprkos svim naučnim činjenicama i saznanjima koja imamo - rekao je Martin Moreno.

Drugi naučnici upozorili su da bi i druge zemlje mogle da slede britanski primer.

- Ono čega se bojim je da bi mnoge američke države mogle da slede britanski primer, to bi značilo da pobedimo neke od najgorih instinkta koje imamo - rekao je dr Vilijam Haseltin, bivši istraživač sa Harvarda i naučnik na čelu Njujorka.

MOŽETE DA SUDITE DO MILE VOLJE, ALI TO U RUSIJI NE MOŽE I TAČKA! PUTIN BRUTALNO IŠAMARAO STRAZBUR! Moskva neće dozvoliti istopolne brakove!

- Izuzetno sam zabrinut, jer vidimo ubrzani rast broja infekcija u populaciji protiv vakcinacije, kao i kod nas - dodao je Haseltin.

Profesorka Kristina Pagel, direktorka istraživanja na Univerzitetskom koledžu u Londonu, rekla je na samitu:

- Zbog položaja Engleske u globalnom transportu, bilo koja varijanta koja postane dominantna u Velikoj Britaniji verovatno cěe se proširiti na ostatak sveta. Politika UK utiče ne samo na nas, utiče na sve.

- Verujemo da vlada kreće u opasan i neetičan eksperiment i zato pozivamo na prekid koncesijskih planova planiranih za 19. jul - navodi se u pismu upucěenom časopisu Lancet.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija