• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.07.2021

14:26

JEDNA OSOBA JE STRADALA u eksploziji u fabrici u Nemačkoj! ČETVORO radnika još uvek se VODI KAO NESTALO!

Printscreen/Twitter/ Der Kai

Vesti

JEDNA OSOBA JE STRADALA u eksploziji u fabrici u Nemačkoj! ČETVORO radnika još uvek se VODI KAO NESTALO!

Podeli vest

Jedna osoba je stradala, a četiri lica su nestala nakon eksplozije koja je ranije danas potresla industrijski park u Leverkuzenu, gradu u zapadnoj Nemačkoj

Požar u "Hemparku", u kojem su između ostalog smeštene hemijske kompanije "Bajer" i "Lankses", ugašen je nakon eksplozije koja se dogodila u 9.40 sati po lokalnom vremenu, saopštila je kompanija "Kurenta", operater tog hemijskog parka, a prenosi agencija Rojters.

- Duboko smo potreseni tragičnom smrću jednog kolege - rekao je šef "Hemparka" Lars Fridrih u sklopu niza tvitova, dodajući da su nestale četiri osobe.

Službe hitne pomoći spasile su 12 lakše povređenih i još četvoro ljudi sa težim telesnim povredama, saopštile su vlasti Leverkuzena.

Pored toga je navedeno da je nestalo pet osoba.

Nemačka televizija "Velt", pozivajući se na gradske službe bezbednosti, izvestila je da je jedna osoba mrtva, ali nije jasno da li je reč o jednoj od nestalih osoba.

 

Foto: printscreen/Twitter/ Der Kai



Policija je zatražila od stanovnika u oblastima bliskim eksploziji da ostanu u svojim domovima i da zatvore vrata i prozore.

Rečeno je i da bi trebalo da isključe klimatizacione sisteme, dok se vrše merenja zagađenosti vazduha zbog mogućeg toksičnog gasa.

Građani su sirenama i putem mobilne aplikacije Nemačke civilne zaštite upozoreni na "ekstremnu opasnost".

 

Foto: Printscreen/Twitter/ See new Tweets Tweet Tobi

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija