• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

08.08.2021

18:26

KIJEV SE BAŠ NIČEG NE STIDI! NAPALI OLIMPIJKU ZBOG FOTKE SA RUSKINJIOM! Ukrajinski nacisti prete bronzanioj atletičarki - DOKLE IDE LUDILO?!

AP/Photo

Vesti

KIJEV SE BAŠ NIČEG NE STIDI! NAPALI OLIMPIJKU ZBOG FOTKE SA RUSKINJIOM! Ukrajinski nacisti prete bronzanioj atletičarki - DOKLE IDE LUDILO?!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Ukrajine obaviće razgovor sa atletičarkom Jaroslavom Magučih, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila bronzu na takmičenju skoku uvis, zbog fotografije sa Ruskinjom Marijom Lasickene, koja je osvojila zlato, saopštila je zamenica ministra Ana Maljar

Lasickene je pobedila na takmičenju preskočivši 2,04 metara. Druga je bila Australijanka Nikola Makdermot, a treća - Ukrajinka Jaroslava Magučih. Posle pobede, ukrajinske sportistkinje čestitale su Ruskinji na osvojenoj tituli, a Lasickene i Mahučih su napravile nekoliko zajedničkih fotografija. Neki ukrajinski mediji, kao i nacionalisti, kritikovali su fotografiju, a ekstremisti su počeli da ostavljaju uvredljive komentare na Fejsbuku ukrajinske atletičarke.

Zamenica ukrajinskog ministra objasnila je da je Magučih mlađi poručnih Oružanih snaga Ukrajine.

- Fotografija Jaroslave pored atletičarke Marije Lasickene, koja je nastupala za tim Olimpijskog komiteta Rusije, izazvala je negodovanje u društvu. Sportisti koji predstavljaju Ukrajinu na međunarodnim takmičenjima treba da shvate da rusko-ukrajinski rat traje u Ukrajini i to nameće određena ograničenja i odgovornosti - napisala je Maljarova na svojoj stranici na Fejsbuku.

 

 

Prema njenim rečima, nemarno ponašanje sportista može postati „predmet informacionih specijalnih operacija neprijatelja".

- Istovremeno vas molim da prestanete sa progonom Jaroslave dok ne čujemo njeno objašnjenje. Jaroslava Magučih se trenutno nalazi u Tokiju. Odmah po njenom povratku planirala sam sastanak sa njom. Obavestiću vas o rezultatima razgovora - dodala je ona.

BEOGRADE, GLEDAJ I... RAT KURTIJA I RAME SVE ŽEŠĆI! Za sve je kriva Srbija, "Otvoreni Balkan" kap koja je prelila albansku čašu! KO ĆE POBEDITI?!

Odnosi Moskve i Kijeva pogoršali su se zbog situacije u Donbasu, gde su vlasti 2014. godine započele vojnu operaciju protiv samoproglašenih Luganske i Donjecke narodne republike, kao i zbog Krima koji se ujedinio sa Rusijom nakon referenduma na poluostrvu. 

Ukrajinske vlasti su više puta optuživale Moskvu za mešanje u unutrašnje stvari zemlje. U januaru 2015. godine Vrhovna rada usvojila je izjavu u kojoj se Rusija naziva „zemljom agresorom". 

ŠTA SE DEŠAVA?! LITVANIJA MA NOGAMA! NA GRANICI SA BELORUSIJOM SE ČUJU PUCNJI! Minsk potvrdio da je vest tačna, ali...

Moskva negira optužbe ukrajinske strane i naziva ih neprihvatljivim. Rusija je više puta isticala da nije strana u unutrašnjem ukrajinskom sukobu i da je zainteresovana da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

ako rat traje .. proglasi opstu mobilizaciju .. isto vazi i za Srbiju ....

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija