• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.09.2021

12:57

BRITANCI U ŠOKU, OBALE PREPLAVLJENE! Uputili ULTIMATUM Francuskoj: Nećete videti NI DINARA dok ne vidimo rezultate!

Vesti

BRITANCI U ŠOKU, OBALE PREPLAVLJENE! Uputili ULTIMATUM Francuskoj: Nećete videti NI DINARA dok ne vidimo rezultate!

Podeli vest

Francuska će morati da se sabere i pokaže na delu, inaće neće videti ni dinara, izjavila je ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel

Francuska vlada neće videti ni dinara obećane finansijske pomoći dok ne zaustavi priliv migranata koji se kreću prema Britanskim ostrvima preko Lamanša, rekla je u utorak britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel, samo dan nakon što je rekordnih 1.000 migranata navodno stiglo na Britanske plaže.

Ujedinjeno Kraljevstvo je prethodno obećalo 62,7 miliona evra Francuskoj za jačanje policijskih patrola.

Prema preliminarnim izveštajima britanskih medija, u ponedjeljak je oboren rekord po broju migranata koji su u Veliku Britaniju stigli morem iz Francuske.

Skaj Njuz i Dejli Mejl govore o 1.000 muškaraca, žena i dece, ali ističu da ministarstvo unutrašnjih poslova nije potvrdilo te brojke.

Foto: Reuters/Simon Dawson

Priti Patel

Prethodni rekord desio se 21. avgusta, kada je 828 migranata stiglo na britanske obale u jednom danu.

Patel se u ponedeljak uveče sastala sa svojim kolegama konzervativnim poslanicima, kojima je rekla da su Francuzi krivi za "nemilosrdni migrantski talas" koji stiže u Veliku Britaniju.

Kako prenosi Tajms, ministarka unutrašnjih poslova spremna je da obustavi obećano finansiranje ako francuska policija ne uspe da zaustavi najmanje tri od četiri broda sa migrantima.

- Do sada im nismo dali ni dinara, a Francuska će morati da se potrudi ako želi da vidi keš. To je plaćanje prema rezultatima, a mi još nismo videli te rezultate - rekla je Patel poslanicima.

Premijer Boris Džonson podržao je Patel i dodao da je vlada spremna da preduzme sve moguće korake kako bi zaustavila migracijski priliv.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

Osvajacima se to uvek dogodi. Prvo vi kod njih pa onda oni kod vas.Ako nisu primetili neka pogledaju narod na njihovim ulicama. Svi iz bivsih kolonija. U ime Kralja, da se svi nastane na tlo V. BritanijeTO JE DEMOKRATIJA.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija