• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.09.2021

21:10

Talibani KONAČNO UŠLI U BAZE CIA! Ono što su videli RAZBESNELO IH JE! /VIDEO/

Reuters

Vesti

Talibani KONAČNO UŠLI U BAZE CIA! Ono što su videli RAZBESNELO IH JE! /VIDEO/

Podeli vest

Zaposleni u američkoj obaveštajnoj agenciji CIA, uništili su sve što je neprijatelju moglo biti od koristi pre povlačenja iz Avganistana

Njihova baza bila je u blizini aerodroma Kabul i imala je sve, od flote odbrambenih vozila, preko projektila, nekoliko objekata za različite namene i bogat arsenal.

Talibani su konačno ušli u bazu, ali su ostali veoma razočarani i ljuti zbog onoga što su videli.

- Amerikanci su došli u Avganistan rekavši da će obnoviti zemlju. Pokazali su svoje pravo lice, nisu nam ništa ostavili - rekao je komandant talibana Mula Hasnain novinarima koje je pozvao da svedoče u kakvom je stanju napuštena baza.

On se požalio da je - zemlji potrebno sve, uključujući i oružje - zatim je dodao da - nemamo dovoljno toga da osiguramo bezbednost Avganistana - zaključio je Hasnin.

 

Rešenje kupiti oružje

 

Rekao je i da je rešenje - kupiti oružje od drugih zemalja - iako nije precizirao koje.

Talibani su takođe rekli da nisu oštetili nijedno vozilo u konvoju koji je napuštao Avganistan zbog naredbi koje su došle sa vrha - iako su slušali eksplozije koje su dolazile iz baze nedeljama - rečeno je.

 

Foto: printskrin Youtube


Tokom ekspresnog osvajanja Avganistana, talibani su i dalje nabavljali velike zalihe oružja koje su Amerikanci ostavili tokom povlačenja prema Kabulu. Talibani su na društvenim mrežama podelili snimke svega što su prisvoji.

Talibani su formirali svoju novu vladu, koja nema međunarodno priznanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gaga

pre 2 godine

Ne kaže se "Tokom ekspresnog osvajanja Avganistana, talibani su ... " već "Tokom ekspresnog oslobađanja od okupatora, borci za slobodu su ... " Možda liči na sitnicu, ali ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija