• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.10.2021

14:19

"PONAŠANJE IRANA JE PROBLEM SVAKE NACIJE" Izrael zahteva da UN donese mere protiv Teherana

Printskrin video

Vesti

"PONAŠANJE IRANA JE PROBLEM SVAKE NACIJE" Izrael zahteva da UN donese mere protiv Teherana

Podeli vest

Izraelski premijer Naftali Benet pozvao je danas Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da preduzme odgovarajuće korake protiv Irana zbog eskalacije nuklearnog programa te zemlje

Benet je govorio na konferenciji u Jerusalimu, na kojoj je sugerisao da je ponašanje Irana problem svake nacije, kao i da je to podložno globalnoj odgovornosti, prenosi agencija AP.

Nakon što su pregovori između Teherana i svetskih sila o oživljavanju nuklearnog sporazuma zastali ranije ove godine, Iran je prekršio ograničenja utvrđena sporazumom.

Foto: AP/Photo


Benet je svoj argument preneo i drugim liderima, uključujući američkog predsednika Džozefa Bajdena i nemačku kancelarku Angelu Merkel, a to je da Iran krši osnovne međunarodne obaveze nuklearnog sporazuma iz 2015. godine.

Izrael obećao da će, ako zatreba, delovati jednostrano protiv Irana

Odlazeća nemačka kancelarka, koja je u nedelju imala poslednju zvaničnu posetu Izraelu, rekla je da Nemačka ostaje posvećena oživljavanju sporazuma, što je, međutim, korak kojim se Izrael protivi.

Benet se prošlog meseca sastao sa Bajdenom, prvi put u njihovim svojstvima premijera i predsednika.

Foto: Printskrin


Prioritet njegove posete Beloj kući bio je da ubedi Bajdena da se ne vrati nuklearnom sporazumu velikih sila s Iranom, tvrdeći da je Teheran već napredovao u obogaćivanju uranijuma i da bi ublažavanje sankcija dalo Iranu više mogućnosti da podrži izraelske neprijatelje u regionu, navodi AP.

Izrael je obećao da će, ukoliko zatreba, delovati jednostrano protiv Irana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

IRAN UŠAO I "ISTOČNI NATO" VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO! TEHERAN JE GODINAMA VAGAO ZA I PROTIV I... Americi i Zapadu ovo je prst u oko!
Planeta

IRAN UŠAO I "ISTOČNI NATO" VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO! TEHERAN JE GODINAMA VAGAO ZA I PROTIV I... Americi i Zapadu ovo je prst u oko!

Iran je, konačno, nakon šesnaest godina provedenih u zvanju posmatrača i dva neuspela pokušaja tokom mandata Mahmuda Ahmedinedžada (2008. i 2010. godine) stekao status punopravnog člana Šangajske organizacije za saradnju. Vest je, sama po sebi - značajna, mada će dometi ovog novog širenja biti nešto drugačiji nego što se pretpostavlja

11.10.2021

17:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija