• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.11.2021

13:21

Izaslanik SZO VEOMA ZABRINUT TRENUTNIM STANJEM! Moramo otežati virusu da prelazi sa jedne na drugu osobu!

Beta

Vesti

Izaslanik SZO VEOMA ZABRINUT TRENUTNIM STANJEM! Moramo otežati virusu da prelazi sa jedne na drugu osobu!

Podeli vest

Specijalni izaslanik SZO za kovid-19 doktor Dejvid Nabaro je poručio da može da razume proteste u Evropi, ali da je veoma zabrinut zbog velikog broja slučajeva širom Evrope, kao i brzine kojom se virus širi

- Zaista sam veoma, veoma zabrinut zbog onoga što vidim širom Evrope, uključujući sada u zapadnoj Evropi, odnosno ovog veoma velikog broja slučajeva, ali i brzine kojom se njihov broj uvećava, što je zaista razlog za zabrinutost - izjavio je Nabaro za "Skaj NJuz".

Međutim, da nije iznenađen što ovaj virus jednostavno ne nestaje i da ga takođe ne čudi što ljudi protestuju, jer je, kako kaže, "javnost u toliko zemalja već sita onoga što se događa".

- Međutim, ja, kao osoba iz oblasti javnog zdravlja, moram da podelim sa Ujedinjenim Kraljevstvom i vašim gledaocima da ćemo morati da nastavimo da se odupiremo ovom virusu i to ćemo učiniti tako što ćemo otežati virusu da pređe sa jedne osobe na drugu uz pomoć nošenja maski za lice i izbegavanje udisanja vazduha koji drugi udišu - izjavio je Nabaro.

On napominje da postoji potreba da oni koji ispunjavaju uslove za vakcinaciju budu odmah vakcinisani, jer to, kako tvrdi, donosi ogromnu razliku u količini patnje i smrtnih ishoda.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17