• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

30.11.2021

19:10

(VIDEO) SRBIJI SU ONI PRIJATELJI! MI6 OTKRIO KO JE BRITANCIMA NAJVEĆA PRETNJA PO BEZBEDNOST... Majstori, kako ste sejali, tako sada...

Printskrin

Vesti

(VIDEO) SRBIJI SU ONI PRIJATELJI! MI6 OTKRIO KO JE BRITANCIMA NAJVEĆA PRETNJA PO BEZBEDNOST... Majstori, kako ste sejali, tako sada...

Podeli vest

Kina, Rusija, Iran i međunarodni terorizam najveće su bezbednosne pretnje Velikoj Britaniji, objavila je danas britanska spoljna obaveštajna agencija MI6. Srbiji su, s druge strane, navedene zemlje prijatelji i neko ko nas podržava u gotovo svim segmentima, a posebno kad je reč o KiM

Šef MI6 Ričard Mur rekao je da je Kina jedna od najvećih pretnji Velikoj Britaniji i njenim saveznicima i da bi "pogrešna procena" Pekinga mogla da dovede do rata.

Mur je rekao da su Kina, Rusija, Iran i međunarodni terorizam čine "veliku četvorku" bezbednosnih pitanja sa kojima se britanski špijuni suočavaju u nestabilnom svetu.

U prvom obraćanju javnosti od kada je u oktobru 2020. postao šef MI6, Mur je rekao da je Kina "najveći pojedinačni prioritet" te obaveštajne agencije, jer njeno rukovodstvo u sve većoj meri podržava "hrabru i odlučnu akciju" radi ostvarenja sopstvenih interesa.

(VIDEO) "PRAVAC DNJEPAR" - OVAKO BI IZGLEDAO RAT RUSIJE I UKRAJINE! Putinova vojska ekspresno upada u Kijev i proglašava novu Ukrajinu - ZAPAD BI SVE SAMO NEMO POSMATRAO...

Mur je Kinu nazvao "autoritarnom državom sa drugačijim vrednostima" od britanskih, navodeći da Peking sprovodi "špijunske operacije velikih razmera" protiv Velike Britanije i njenih saveznika, da pokušava da "iskrivi javni diskurs i političko donošenje odluka" i da izvozi tehnologiju koja omogućava "mrežu autoritarne kontrole" širom sveta.

On je rekao i da se Velika Britanija i dalje "suočava sa akutnom pretnjom od Rusije", da je Moskva finansirala pokušaje ubistva poput trovanja bivšeg špijuna Sergeja Skripalja u Engleskoj 2018. godine, da stoji iza sve većeg broja hakerskih napada i da pokušava da se meša u demokratske procese drugih zemalja.

CRNA GORA NE MOŽE NAPUSTITI NATO, ČLANSTVO JE TRAJNO - RUSI SU NEPRIJATELJI! Kome je upućena ova poruka - Srbima, Beogradu, ili... Sad se tek vidi u kakva go*na je Milo uvalio...

- Mi i naši saveznici i partneri moramo da se suprotstavimo ruskim aktivnostima koje su u suprotnosti sa medjunarodnim sistemom zasnovanim na pravilima - naveo je šef MI6.

Mur je rekao da Iran takodje predstavlja veliku pretnju i da koristi ekstremističku grupu Hezbolah da podstakne politička previranja u susednim zemljama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Petar

pre 2 godine

Овај нас баш засмејава. Њихов систем заснован на правилима. Аха, па да, само што та правила не важе за Србе. А и за друге, како им када затреба.

Zoran

pre 2 godine

Slušajte englezi! Prestanite da podržavate šiptarske teroriste!

zora

pre 2 godine

Ovi stvarno misle da im neko veruje. Obmanjivanje sveta kao i uvek. Na kraju i da je istina,ostanite kod kuce, vratite okupirane teritorije, zivite u okrugu svojih granica, prestanite da unistavate druge drzave kao sto ste unistili Jugu i niko vas nece dirati. E, kad bi osvajacki duh mogao da se smiri. Ti koreni su usadjeni vekovima unazad i jos je prisutna zelja vladati nad drugima u ime kralja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija