• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: www.cnbc.com

16.12.2021

17:13

SEVERNI TOK 2 DRMA CELU EVROPU! Ukrajina poziva na hitne sankcije Rusiji!

AP photo/fotomontaža

Vesti

SEVERNI TOK 2 DRMA CELU EVROPU! Ukrajina poziva na hitne sankcije Rusiji!

Podeli vest

Ukrajina je pozvala na uvođenje sankcija Rusiji u trenutku kada raste zabrinutost zbog namera ruskog predsednika Vladimira Putina i sve većeg prisustva ruskih trupa u blizini ukrajinske granice. Neke evropske prestonice čak su predložile da se Severni tok 2, sporni gasovod koji zaobilazi mesta poput Ukrajine i Poljske, nađe na listi potencijalnih sankcija Rusiji. Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok rekla je da Severnom toku 2 ne bi trebalo dozvoliti da radi ako bude ruske agresije prema Ukrajini

Ukrajina želi da EU brzo odredi paket sankcija koje će koristiti protiv Rusije ako Kremlj odluči da pojača svoju vojnu agresiju na Kijev. Poziv dolazi u trenutku kada raste zabrinutost zbog namera predsednika Vladimira Putina i sve većeg prisustva ruskih trupa u blizini ukrajinske granice.

- Ako barem postavite ili sastavite ozbiljan paket sankcija i date Rusiji do znanja da će se to dogoditi, onda će to odvratiti Rusiju - rekao je Dmitro Kuleba, ukrajinski ministar spoljnih poslova.

- U ovom trenutku naši partneri zadržavaju konstruktivan pristup dvosmislenosti, kažu da će posledice po Rusiju biti teške i bez presedana i do sada i tako dalje, ali ne ulaze u detalje - u četvrtak Kuleba CNBC, Hedli Gembl, naglašavajući svoju frustraciju sa liderima EU.

Šefovi država EU u četvrtak u Briselu razgovaraju o pojačanim tenzijama na granici Ukrajine sa Rusijom. Za sada je nejasno koliko daleko su spremni da idu kako bi se pozabavili ruskim vojnim aktivnostima, ali neki lideri EU dele mišljenje Ukrajine da uskoro treba razviti paket sankcija.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 2 godine

Ukrajina da prestane sa agresijom na Donbas i lugansk. Aovamo se brinu zbog razmeštanja Ruskih trupa?!

Pera

pre 2 godine

Sve se okreće na tumbe: nije onaj kriv koji počinje probleme već onaj koji je dao Ukrajini punu slobodu. Pošto to nije bilo dovoljno, Ukrajina je počela da se oštri protiv Rusije. Pošto je to otišlo daleko, Putin sproveo referendum i odvojio Krim od Ukrajine. Ukrajina je sadistički maltretirala rusko stanovništvo u Donbasu koje se pobunilo pa je Ukrajina počela da ratuje s njima i da ih ubija. Naravno Rusi krivi. Evropa je zaboravila da Rusija nije napala Napoleona, nija napala ni Hitlera ustvari nije napala nikoga, ali Amerikanci i Evropljani jedva čekaju da nadju izgovor i da oni napadnu Rusiju. Ako bilo napadne Rusiju, Rusi će biti krivi. Koliki nedostatak osećanja pravde i pravičnosti !!!!!!!!

Mapko

pre 2 godine

Krim i Donbass su sve do pocetkom 50 godine bile sastavni deo ruske federacije, to je istorijska cinjenica, i znamo ko je poklonio Krim i Donbass Ukrajini bez ikakvog legitimeta.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija