• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/daily express

28.01.2022

08:39

BRITANCI U STRAHU, 7 KLJUČNIH ZEMALJA STAJE UZ PUTINA AKO KRENE RAT U UKRAJINI! Jedan ruski saveznik najviše brine Zapad, možda zato jer nije ni u Evropi, niti u Aziji...

Reuters

Vesti

BRITANCI U STRAHU, 7 KLJUČNIH ZEMALJA STAJE UZ PUTINA AKO KRENE RAT U UKRAJINI! Jedan ruski saveznik najviše brine Zapad, možda zato jer nije ni u Evropi, niti u Aziji...

Podeli vest

Rusija neće biti sama ako dođe do rata sa Ukrajinom i NATO, ocenjuje britanski tabloid Dejli ekspres, navodeći da će sedam zemalja stati na stranu ruskog predsednika Vladimira Putina!

Rusija će iza sebe imati čvrstu grupu saveznika, ocenjuje britanski tabloid. Jako uporište Moskve biće Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), formirana od bivših sovjetskh republika koja deluje kao NATO, navode Britanci.

Šest zemalja koje čine ODKB - Rusija, Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan i Tadžikistan, braniće jedna uz drugu u slučaju napada i neki, ili svi njeni saveznici će verovatno priteći u pomoć predsedniku Putinu u slučaju rata velikih razmera, sigurni su Britanci.

Dejli ekspres poidseća da je Rusija nedavno poslala trupe u Kazahstan kako bi pomogla tamošnjoj vladi u suzbijanju masovnih protesta. Zato se čini verovatnim da će zemlje kao što je Kazahstan na sličan način pružiti vojnu pomoć svom savezniku Rusiji ako to bude zatraženo.

To bi svakako bilo i očekivano, ali postoji još jedna zemlja... Nije ni u Aziji, niti u Evropi i to posebno brine Zapad... Vladimir Putin i kubanski predsednik Migel Dijaz-Kanel nedavno su razgovarali o „strateškom partnerstvu“ i obećali da će „jačati bilateralne odnose“.

Foto: Tanjug/AP

Pripadnici snaga ODKB u Kazahstanu

Ovo je izazvalo strahove da bi Kuba mogla da stane na stranu Rusije u sukobu, dozvoljavajući Rusiji da rasporedi svoje nuklearne rakete kako bi "oladila" i primirila SAD ako tenzije eskaliraju oko Ukrajine.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov rekao je za ruski kanal RTVI da ne može „niti da potvrdi ni odbaci” mogućnost da Rusija pošalje vojnu opremu na Kubu. Rusija već duže vreme sa najviših državnih instanci obija mogućnost napada i bilo kakve invazije na Ukrajinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 2 godine

Никаквог рата неће бити, све те "тензије" и "нагомилавање трупа" су измишљотине западне пропаганде. Али ако, не дај Боже, до њега дође Русија ће имати још једног савезника који у чланку није поменут - Србију.

zozo

pre 2 godine

Britanci ce ponovo slomiti zube u Rusiji a postoji mogucnost da se kao kurve povuku.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17