• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/ukdefencejournal.org.uk

31.01.2022

23:10

(VIDEO) NEMAČKI JUROFAJTERI U KOMŠILUKU SRBIJE, NATO POJAČAVA PRISUSTVO... Da li je ovo pametno, Rusija će ih sada staviti na "crnu listu"?!

Vesti

(VIDEO) NEMAČKI JUROFAJTERI U KOMŠILUKU SRBIJE, NATO POJAČAVA PRISUSTVO... Da li je ovo pametno, Rusija će ih sada staviti na "crnu listu"?!

Podeli vest

Lovci "jurofajter" (eurofighter) nemačkog ratnog vazduhoplovstva biće raspoređeni u Rumuniju u okviru NATO pojačane vazdušne kontrole tokom februara i marta

Avion i posade će sprovesti misiju sa italijanskim vazduhoplovstvom u okviru postojeće „Plug & Fight" misije.

Prema ovdašnjem NATO-u, u okviru koncepta „Plug & Fight" mali kontingent osoblja i aviona iz jednog saveznika sprovodi operacije sa drugim saveznikom, pristajanjem na postojeće strukture, čime se dalje razvija interoperabilnost tokom raspoređivanja.

-Izuzetno inovativan koncept, operacije 'Plug & Fight' su sprovedene između nemačkih i britanskih vazdušnih snaga ranije u Rumuniji, kao i tokom Baltičke vazdušne policije u Litvaniji i Estoniji.

OVOG SE ZAPAD PLAŠI KAO... RUSKO REŠENJE U UKRAJINI DONOSI SRPSKO REŠENJE NA BALKANU! Zato ni Beograd, ni Banjaluka nemaju pravo na uzmicanje...

Planirana saradnja između italijanskih i nemačkih vazduhoplovnih snaga omogućiće posadi jurofajtera i pomoćnom osoblju iz dve zemlje da blisko sarađuju na pokretanju poboljšanih misija vazdušne kontrole. Ova vrsta događaja nudi stvarnu korist svom osoblju NATO-a, kao i unapređenje interoperabilnosti saveznika, izgradnju poverenja i praktikovanje osnovnih komunikacijskih procedura.

Italijanski i nemački lovci QRA održavaće istovremeno vreme reakcije i obezbediće 24/7 pripravnost za NATO, ali će dodatni avioni i osoblje ponuditi „dodatnu otpornost" Alijansi, kažu u NATO-u.

MAJSTORE, NA ČEMU SI TI! Lajčak: Niko razuman ne želi Srpsku na Kosovu, a o ZSO da odluče Albanci! ŠTO SE TIČE SRBIJE I TI I ONI MOŽETE DA SE...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera pravda

pre 2 godine

Što u prevodu znači ko se drzne da ne posluša veliki nemački rajh biće strogo kažnjen, kao i 41. Epa doći će ponovo i 45. zlikovci fašistički

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija