• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

01.02.2022

11:41

LUDNICA SE NASTAVLJA, KAMIONDŽIJE ZAUZELE GRANICU SAD I KANADE! Vlada ODMAH POSLALA naoružane specijalce i konjicu... Hoće da rasture blokadu, ali demonstranti SE NE POMERAJU! (FOTO, VIDEO)

AP/Tanjug

Vesti

LUDNICA SE NASTAVLJA, KAMIONDŽIJE ZAUZELE GRANICU SAD I KANADE! Vlada ODMAH POSLALA naoružane specijalce i konjicu... Hoće da rasture blokadu, ali demonstranti SE NE POMERAJU! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Konvoj kamiona koji protestuje zbog odluke o vakcinaciji kamiondžija blokirao je granični prelaz između Amerike i Kanade

Vlasti u kanadskoj provinciji Alberta poslale su naoružane, specijalne policijske snage da rasture blokadu graničnog prelaza sa američkom državom Montanom.


Kanadske kamiondžije blokirale su granični prelaz tokom vikenda, dok su hiljade njihovih kolega nastavljale dalje put ka kanadskoj prestonici Otava.

Okruženi specijalnim jedinicama Kraljevske kanadske konjičke policije, kamiondžije su odlučile da otvore jednu traku za lokalni saobraćaj i puste svakog ko je želeo da ode, ali su ostali pri svojim zahtevima da neće napustiti granični prelaz do ispunjenja zahteva.

Prema rečima gradonačelnika Džima Vileta, oko 100 kamiona blokiralo je autoput 4 na kanadskoj strani, uzrokujući kilometrima dugu kolonu na međudržavnom autoputu u Montani.

Oko 50-100 kamiona je navodno zaglavljeno na američkoj strani od subote.


Premijer Alberte Džejson Keni, koji se nalazi u Vašingtonu na sastanku guvernera osudio je blokadu i pozvao na njeno hitno obustavljanje jer se „izazivaju značajne neprijatnosti vozačima koji poštuju zakon“.

Srbi predvode proteste u Kanadi


Kamiondžije protestuju zbog odluke vlasti SAD i Kanade koje nalažu da moraju biti "potpuno vakcinisani" protiv kovida 19, prenosi RT.

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17