• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

05.02.2022

17:35

BAJDEN NAPRAVIO KOBNU GREŠKU, VRATIĆE MU SE K'O METAK! Tajni dokument doveo Vašington u loš položaj sa Rusijom i Kinom, ovoga su se pribojavali njegovi američki prethodnici

Vesti

BAJDEN NAPRAVIO KOBNU GREŠKU, VRATIĆE MU SE K'O METAK! Tajni dokument doveo Vašington u loš položaj sa Rusijom i Kinom, ovoga su se pribojavali njegovi američki prethodnici

Podeli vest

Američki predsjednik Džo Bajden i njegova administracija napravili su grešku u vezi sa Rusijom i Kinom koju su prethodni američki lideri pokušali da spreče, rekao je stručnjak za geopolitiku Frensis Sempa

Prema njegovim riječima, Vašington je doprineo ujedinjenju dva evroazijska giganta proglasivši Moskvu i Peking neprijateljima SAD. Sada Ruska Federacija i Kina namjeravaju da se suprotstave svjetskom poretku koji predvodi Amerika.

Sada bi Bajden trebalo da obrati pažnju na jedan od temeljnih dokumenata Hladnog rata. Memorandum NSC 68, ili Direktiva SNB–68, je tajni američki dokument koji je poslat predsedniku Hariju Trumanu u aprilu 1950. godine, nekoliko meseci pre početka Korejskog rata.

„Memorandum NSC-68 opisuje pretnju koju predstavlja kinesko-sovjetski blok“, podseća Sempa.

Hladni rat koji je Bajdenova administracija vodila na dva fronta protiv Rusije i Kine pokazao se kao loš po SAD u vidu ujedinjenja Moskve i Pekinga. Sada ruski predsednik Vladimir Putin i kineski lider Si Đinping deluju kao „jedinstveni front“ protiv Sjedinjenih Država, a nedavni njihov samit bio je pravi izazov za hegemoniju Vašingtona, smatra Fransis Sempa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija