• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/B 92

15.02.2022

16:28

ZAVRŠEN SASTANAK PUTINA I ŠOLCA "NATO JE POKAZAO ŠTA JE KAD JE RAZARAO BEOGRAD!" Ruski predsednik vidno iznerviran, EVO DA LI ĆE BITI RATA

reuters/Fotoilustracija/Clipart

Vesti

ZAVRŠEN SASTANAK PUTINA I ŠOLCA "NATO JE POKAZAO ŠTA JE KAD JE RAZARAO BEOGRAD!" Ruski predsednik vidno iznerviran, EVO DA LI ĆE BITI RATA

Podeli vest

Američki obaveštajci su pominjali da bi Rusija mogla 16. februara da krene na Ukrajinu

Kako bi ta invazija mogla da izgleda i šta bi usledilo nakon ulaska vojske, tema je kojom se bave obaveštajne službe širom Zapada.Sve više zemalja poziva državljane da napuste Ukrajinu.


16:06 Narodna milicija NRD: Prikrivena mobilizaciji ukrajinskih snaga

Obaveštajna služba samoproklamovane Narodne Republike Donjeck (NRD) saopštila je da zvanični Kijev vrši prikrivenu mobilizaciju svojih snaga i trasportuje novoregrutovane vojnike u zonu vojnih operacija u Donbasu, izjavio je danas portparol narodne milicije NRD Oleg Nikitin.

"Naša obaveštajna služba došla je do informacija o prikrivenoj mobilizaciji u Ukrajini. U naredna dva dana će dve jedinice Ukrajinaca koji su prošli kroz skraćenu vojnu obuku biti poslate u Novolugovsk i Svetlodarsk. To su isti oni koje smo mogli da vidimo kako vezbaju sa drvenim puškama. Njih će pod izgovorom da idu u bazu za obučavanje poslati u zonu vojnih operacija koje sprovodi zvanični Kijev", rekao je Nikitin, prenosi TAS.
16:05

Šolc najavio nacrt zakona o posebnom statusu Donbasa

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je nakon razgovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi da bi rusko priznanje samoproglašenih Donjecke narodne republike (DNR) i Luganske narodne republike (LNR) bilo "politička katastrofa" i kršenje sporazuma o Ukrajini iz Minska, javlja agencija RIA Novosti.
15:37

Putin: "NATO je već jednom pokrenuo rat u Evropi"

Rusija ne može da zažmuri na to kako SAD i NATO "sasvim slobodno i u svoju korist" tumače princip nedeljive bezbednosti, rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin na konferenciji za štampu sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Moskvi.

Putin je saopštio da je razgovor sa Šolcom bio poslovan i primetio da je nemački kacelar raspoložen za dalju uzajamno korisnu saradnju.

Govoreći o pretnji ratom u Evropi, Putin je podsetio da je NATO već jednom pokrenuo rat na starom kontinentu – bombardovanjem Beograda.


15:34Hitno saopštenje Ambasade Ukrajine u Beogradu

Situacija na granicama Ukrajine je veoma zabrinjavajuća, saopštila je Ambasada Ukrajine u Srbiji.

"Potrebna je podrška politička i ljudska prijateljskog srpskog naroda koji bi svojim izjavama simpatija za Ukrajinu i osudom agresora pokazao svetu da stoji na strani snaga dobrote, mira i pravde", zaključuje se u saopštenju.

15:29 Završen sastanak Putina i Šolca

 

 


15:25 London preti sankcijama

Britanija bi mogla da blokira ruske kompanije u prikupljanju kapitala na Londonskoj berzi i da razotkrije njihovu imovinu i vlasništvo koje imaju u Londonu i drugde, ukoliko Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu, izjavio je danas britanski premijer Boris DŽonson.

„Ono što radimo je targetiranje odredjenih ruskih banaka, ruskih kompanija kako bi se obezbedilo preduzimanje koraka, i čak preduzimanje daljih koraka otrktivanjem fasada ruske imovine bilo u ovom gradu ili negde drugde... kao i fasada kompanija u ruskom vlasništvu", rekao je Džonson novinarima, prenosi Rojters.

Dodao je da paket mera obuhvata „takodje preduzimanje koraka za sprečavanje ruskih kompanija da prikupljaju kapital na londonskom finansijskom tržištu", ocenivši da je reč o "veoma, veoma tešakom paketu".
14:59

NATO upozorio Moskvu: "Donjeck i Lugansk su deo Ukrajine"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je danas Moskvu da ne prizna samoproglašene Narodne Republike Donjeck i Lugansk na istoku Ukrajine.

"Ako se to dogodi, to čhe biti još jedno eklatantno narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, jer nema sumnje da su Donjeck i Lugansk deo Ukrajine u okviru njenih međunarodno priznatih granica. Ne samo to, to će biti i kršenje sporazuma iz Minska, pa će dodatno otežati pronalaženje političkog rešenja u okvirima dogovora postignutih u Minsku", rekao je Stoltenberg novinarima u Briselu, prenosi Rojters.
14:33

Ubijen pripadnik Luganske narodne milicije

Jedan pripadnik Narodne milicije Luganske narodne repulike poginuo je kada su ukrajinske snage otvorile vatru na teritoriji LNR.

"U 15 sati po moskovskom vremenu, naoružane ukrajinske snage su iz pravca naselja Orehovo, pod kontrolom Kijeva, iz snajpera pucali na naselje Golubovsko, pod kotrolom LNR, i ubili jednog pripadnika Narodne milicije", rekao je predstavnik LNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre (SCKK).

Ukrajinske snage su pucale nakon 18 dana tišine, naveo je predstavnik LNR.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog povećanja „agresivnih dejstava“ Rusije u blizini granica Ukrajine. Rusija je u više navrata negirala optužbe Zapada i Ukrajine za „agresivna dejstva”, navodeći da nikome ne preti i nema nameru nikoga napada, a optužbe o „ruskoj agresiji” koriste se kao izgovor da se što više vojne tehnike NATO-a rasporedi u blizini ruske granice.

 

 


13:53 Oglasio se i NATO

Šef NATO-a Jens Stoltenberg sazvao je konferenciju za medije nakon što je Rusija objavila kako je povukla deo svoje vojske s granice s Ukrajinom.

"Rusija je poslala snage, i dalje ima vremena da se odmakn od ruba i prestane da se priprema za rat i počne da radi na mirnom rešenju. NATO saveznici su rekli da bi svaka ruska agresija došla po visokoj ceni. Pokazali smo sve što Rusija čini i otežali im da sprovedu agresivne aktivnosti, ali smo spremni i na sukob. Ja sam pozvao Rusiju na niz sastanaka u okviru NATO Saveta, želimo da slušamo rusku zabrinutost, izrazi svoje i tražiti kompromis. Svaka zemlja ima pravo da odabere svoj put i nikada neće postojati članice NATO-a prvog i drugog reda, mi smo svi saveznici. Obavezali smo se na odbranu širom saveza i rasporedili više trupa na istočnim granicama Saveza. Prošle sedmice sam se našao u Rumuniji i to je snažan pokazatelj američke predanosti odbrane Evrope. Ministri obrane saveza će se sastati kako bi i dalje razgovarali o odbrani", rekao je on
13:03

Ruska flota počela nove vežbe

Više od 20 brodova iz sastava ruske Severne flote započelo je danas vežbe u Barencovom moru. U izveštaju novinske agencije Interfaks se navodi da su vežbe u arktičkim vodama između Rusije i Norveške deo širih manevara koji su izazvali strahovanje da bi Moskva mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu iako Moskva negira takve planove, prenosi Rojters.

Ruska tržišta su danas zabležila snažan porast vrednosti zbog izveštaja da se neke ruske jedinice povlače iz oblasti u blizini ukrajinske granice.
12:46

Kina: Sankcije Rusiji bi pojačale sukob oko Ukrajine

Jednostrane sankcije protiv Rusije samo će povećati razdor i sukob oko Ukrajine, izjavio je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Vang Venbin komentarišući saopštenje G7 o spremnosti da Rusiji uvedu sankcije. "U trenutnoj situaciji jednostrane sankcije mogu samo da povećaju podele i zastoj.

Kina poziva sve strane da pristupe racionalno, da se kriza u Ukrajini reši dijalogom i pregovorima", rekao je on i dodao da dramatizacija situacije i spekulacije o ratu ne predstavljaju odgovorno ponašanje.

Sankcije i pritisci, dodao je, neće pomoći rešavanju situacije, a promocija blokovskog zastoja samo vodi na stari put Hladnog rata, prenosi Tass.
12:44

London: Sve ruske trupe da se povuku s ukrajinske granice

Nakon izveštaja da se neke ruske jedinice vraćaju u svoje baze, britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras izjavila je danas da je potrebno da se ruske trupe u potpunosti povuku sa granice sa Ukrajinom.

"Kako se mere borbene obuke bliže kraju, trupe, kao što je uvek slučaj, sprovešće kombinovane marševe do svojih stalnih vojnih garnizona", izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov, a prenela ruska agencija Tass.

Upitana o izveštaju Interfaksa, Trus je rekla za LBC Radio da ga još nije videla, ali je dodala:

"Rusi su tvrdili da nemaju planove za invaziju, ali moraćemo da vidimo potpuno povlačenje trupa da bismo se uverili da je to istina".
12:42

Britanška šefica diplomatije je poručila da još ima prostora za diplomatiju


12:07 Izglasan nacrt rezolucije o priznanju nezavisnosti

Državna duma Rusije izglasala je danas nacrt rezolucije o priznanju samoproglašenih Donjecke narodne republike (DNR) i Luganske narodne republike (LNR).

Predsednik Donjeg doma parlamenta Vjačeslav Volodin izjavio je da će dokument odmah biti upućen predsedniku države, prenosi agencija RIA Novosti.

Poslanici smatraju da će priznanje DNR i LNR stvoriti osnove za obezbeđivanje bezbednosnih garancija i zaštitu stanovnika tih republika od spoljnih pretnji, kao i za jačanje međunarodnog mira i regionalne stabilnosti, naglasio je Volodin.

Za ovu odluku glasao je 351 poslanik, protiv je bilo 16, a uzdržan jedan poslanik, navodi TAS S.

11:59 Skočila vrednost ruske rublje

Vrednost ruskih akcija i rublje naglo je porasla na tržištu finansija, nakon odluke da se deo ruskih trupa povuče u garnizone.
11:56

Putin ponekad pita da li je objavljen sat početka rata

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se predsednik Vladimir Putin ponekad čak i šali, pitajući da li je negde objavljeno tačno vreme u satima kada će početi rat, pošto je, kako je rekao, nemoguće razumeti informativno ludilo koje se dešava.

Peskov je to rekao odgovarajući na pitanje novinara o Putinovom stavu prema činjenici da Zapad povremeno objavljuje datume kada će početi, kako tvrdi, „ruska invazija" na Ukrajinu, prenosi agencija RIA Novosti.

Portparol Kremlja je rekao da se Putin ponekad čak šali čitajući izveštaje o datumu ruskog navodnog „napada“, pošto je nemoguće prema tome se odnositi sa razumevanjem.

11:48 Norveška jača kontingent NATO u Litvaniji

Ogromno grupisanje ruskih oružanih snaga oko Ukrajine i zahtevi Moskve upućeni Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi promenili su bezbednosnu situaciju na evorpskom tlu. Ovo utiče i na Norvešku i mi pomno pratimo situaciju - navodi se u saopštenju Enoksena, prenosi Rojters.

U saopštenju se navodi da će norveški vojnici ostati u Litvaniji tri meseca i najavljuje da bi njihov boravak mogao biti produžen.

Zbog napete bezbednosne situacije u i oko Ukrajine, Norveška će osnažiti svoj doprinos snagama NATO u Litvaniji sa 50 do 60 vojnika, potvrdio je danas norveški ministar odbrane Od Roger Enoksen.

11:44 Kuleba: Rusija mora da povuče sve preostale snage sa granice

Šef diplomatije Ukrajine Dmitrij Kuleba izjavio je danas da Rusija mora da povuče sve svoje preostale snage sa granice sa Ukrajinom.

„Mi imamo pravilo - ne verujte u ono što čujete, verujte u ono što vidite“, rekao je Kuleba nakon što je Rusija saopštila da je deo njenih snaga koje su učestvovale u velikim voijnim vežbama počeo da se vraća u garnizone.


11:37 Nemački kancelar Olaf Šolc doputovao je danas u Moskvu, gde će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom kako bi doprineo deeskalaciji tenzija na granici između Ukrajine i Rusije.

Po dolasku u rusku prestonicu Šolc je odbio da uradi ruski test na koronavirus, već mu je test uradio lekar iz nemačke amabasade, peneo je nemački list Bild. Pre sastanka sa Putinom, nemački kancelar je položio venac na Spomenik neznanom junaku u Kremlju.


10:43 Snimak ruskih trupa koje napuštaju masovne vojne vežbe


10:39 Američki nosač aviona Hari Truman iznenada otplovio iz Hrvatske

Američki nosač aviona ''UŠ Harry S. Truman'', koji je krajem prošle sedmice uplovio u hrvatski deo Jadrana kod Splita, iznenada je noćas napustio hrvatske vode. Umesto u utorak ujutro ''Truman'' je otplovio u ponedeljak uveče, a prethodno je to oko 21 sati to učinila norveška fregata u njegovoj pratnji, koja se zaputila kroz Splitska vrata dalje prema otvorenom moru, dok je sam nosač dva sata kasnije koristio rutu uz ostrvo Drvenik, prenosi hrvatski tportal.

 

 


10:03 Rusija: Neke trupe se vraćaju u garnizone posle vežbi

Ruske trupe će se vratiti u svoje vojne garnizone po završetku vežbi, a jedinice ruske Južne i Zapadne vojne oblasti su već počele da utovaruju opremu za svoj odlazak, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

“Kako se mere borbene obuke bliže kraju, trupe, kao što je uvek slučaj, sprovešće kombinovane marševe do njihovog trajnog garnizona”, izjavio je Konašenkov, a prenosi ruska agencija TAS S.

On je dodao da su jedinice Južne i Zapadne vojne oblasti, koje su izvršile svoje zadatke, već započele utovar osoblja i opreme na železničkim i auto-transportnim sredstvima i da će danas krenuti u svoje vojne garnizone.

08:54 Austrijski posmatrači OEBS ostaju u Ukrajini

Za razliku od SAD i drugih država Austrija ne planira povlačenje svojih posmatrača pri misiji OEBS u istočnoj Ukrajini.

"Kao što i osoblje Ambasade ostaje u Kijevu, tako će Austrija dalje podržavati ljudstvom specijalnu posmatračku misiju OEBS", poručuje Ministarstvo spoljnih poslova Austrije.

Ukazuje se da o daljem delovanju i mestu rada odlučuje OEBS.

08:01 Peskov: Putin spreman da pregovara, Ukrajina samo deo problema

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin spreman da pregovara, dodajući da je ukrajinska kriza samo deo zabrinutosti Rusije zbog bezbednosti.

„Predsednik Putin je uvek tražio pregovore i diplomatiju. On je faktički pokrenuo pitanje garancija bezbednosti za Rusku Federaciju“, rekao je Peskov za CNN.

Istakao je da je Ukrajina samo deo većeg problema garancija bezbednosti za Rusiju.

07:55 Čižov: Nećemo napasti Ukrajinu ako nas ne isprovociraju

Stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov izjavio je da Ruska Federacija neće preduzimati akciju u vezi sa Ukrajinom ako, kako je naveo, „ne bude isprovocirana da to učini“.

„Nećemo izvršiti invaziju na Ukrajinu ako ne budemo isprovocirani. Ako Ukrajinci krenu u napad na Rusiju, nemojte se iznenaditi ako uzvratimo“, rekao je Čižov u intervjuu britanskom listu Gardijan.

Istakao je da će Rusija odgovoriti ako ruski državljani budu ubijeni bilo gde, uključujuć Donbas.

Čižov je naveo da je broj ruskih trupa na granici sa Ukrajinom ekvivalentan broju vojnika prilikom održavanja vežbe Zapad 21 koja je izvedena prošlog septembra. „I niko tada nije rekao ni reč“, dodao je Čižov.

Ruski diplomata je rekao da veruje da bi diplomatski naposri poslednjih nedelja ipak mogao da rezultiraju rešenjem prihvatljivim za sve strane.


07:51 Kanada dostavlja Ukrajini oružje

Kanada će donirati oružje i razne druge segmente podrške ukrajinskim oružanim snagama, saopštilo je danas kanadsko ministarstvo nacionalne odbrane.

"Ova oprema podrazumeva mitraljeze, pištolje, karabine, 1,5 miliona komada municije, snajperske puške i raznu prateću opremu", navodi se u saopštenju, a prenosi ruska agencija TAS S.

Kanadski premijer DŽastin Trudo izjavio je ranije da je zvanična Otava odlučila da Ukrajini obezbedi smrtonosno oružje u vrednosti od 7,8 miliona kanadskih dolara.

Prema njegovim rečima, odluka je doneta nakon konsultacija sa Ukrajinom.

Kako navodi TAS S, Zapad i Kijev odnedavno ponavljaju upozorenje o potencijalnoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u više navrata okarakterisao ovakve tvrdnje kao “prazne i neosnovane”.

Takvi navodi, prema njegovim rečima, služe kao trik za eskalaciju tenzija.

Peskov je, međutim, upozorio da bi pokušaji upotrebe vojne sile radi rešavanja krize na jugoistoku Ukrajine mogli imati ozbiljne posledice.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vladimir

pre 2 godine

Ovo što ću napisati je iz govora Džordža Fridmana, je najstrašnije otkriće koje je on napisao kao direktor paralelne CIA : za Američku zaveru i svetsku dominaciju u 10 tačaka. 1. Rusija mora biti obuzdana i kontrolisana na bilo koji način kako ne bih predstavljala potencijalnu pretnju jedinoj supersili. 2. Nemačkoj mora biti onemogućeno da stupi u ekonomsku saradnju i uniju sa Rusijom , izmišljotinnama lažnih izgovora SAD uvode ekonomske sankcije protiv Rusije i zabijaju klin između ove dve nacije. 3. Nemačko-Ruski savez izazvao bih svetsku dominaciju nad Amerikom. Nemačka tehnologija i Ruski resursi bili bi nepobedivi. 4. Najbolji način da se spreči bliska saradnja je dovođenje rata na njihove granice. 5. Posticanje ratova na ruskim granicama i susedima. ( Navodi primer Ukrajine). 6. Baš kao što je Britansko carstvo kontrolisalo svoje brojne kolonije putem zavadi pa vladaj.SAD moraju da koriste istu metodu. 7. Guranje zapadnog fronta blizu Ruskih granica i Moskve predstavljala bih egzistecijalnu krizu u Rusiji. 8. Usmeravanje prema Baltičkim zemljama pomoći će guranje rata na direktne Ruske granice. 9. Održavanje sanitarnog koridora oko Rusije neutralisaće njenu vojnu silu i ograničiti saveze i uticaj u svetu. 10. Rusija i Nemačka moraju biti razdvojene i po cenu Trećeg svetskog rata. Prva dva su služila istoj svrsi. Ukrajinski građanski rat može se aktivirati u bilo kom trenutku. To bih zaokupilo dotične nacije kao izabran izvor nestabilnosti. Treba reći da ovaj dnevni red i zaključak u 10 tačaka posvećen održavanju Američkog carstva. Čitava Američka politička i bankarska industrija, zajedno sa Vojno-industrijskim kompleksom i ključnim transnacionalnim korporacijama su sinhronizovani. Pošto je materijal obiman direktor STRATFORA navodi " cinične poteze Amerike " koji Garantuju u budućnosti trajne ratove. Možda će ovo svedočenje šefa CIA mnogim ispranim mozgovima deterdžentima otvoriti nova saznanja i pre svega oči da je Amerika glavna pretnja po svetski mir. Zagadila je ovu planetu Zemlju zračenjem OS uranijumom najvećim otrovom poznatim čovečanstvu na duge staze za sva vremena. Zračenje u atmosferi, veće je 40 000 puta od bombe bačene na Hirošimu. Od 1945. godine Amerika je vodila 226 ratova regionalnog i lokalnog karaktera svrgavali legalne vlade i izazivali građanske ratove širom sveta. Samo su 42 puta uspešno izvršili smenu vlasti u Južnoj Americi i u tim zemljama ubili 4 predsednika. Municija sa OS uranijumom je četvrta generacija atomskog oružja. Na Irak su bacili 1991. godine 400 tona OS uranijuma, dok su od 2003-2005.godine na ovu zemlju bacili 6 milijardi projektila OS uranijuma. Na Libiju je bačeno 2300 krstrećih raketa, svaka po 380 kg OS uranijuma. Na Srbiju je bačeno 30 tona OS uranijuma. Dok su na Republiku Srpsku izručili između 5-10 tona ove opasne i zabranjene otrovne i radioaktivne atomske materije. Jedan nanogram OS uranijuma emituje 120 alfa radioaktivnih čestica svaki dan 4,5 milijardi godina. Na Avganistan su bacali čak buser bombe protiv bunkera i pećina od 1-1,5 tona OS uranijuma. Prvo korišćenje ovog atomskog oružja je 1973.koristio Izrael protiv Arapa a oružje im dali Amerikanci. Da ne dužim mnogo, lično sam video neke njihove rezultate. U Faludži rođeno je 170 beba u jednoj opštoj bolnici. 24 % beba je odmah umrlo po rođenju, a što je još gore 74% beba rođeno je sa teškim deformitetima za koje nauka nema dijagnozu niti opis..... E to je krvoločna Amerika sa svojim satelitima.. Sva sreća Rusija je iznedrila predsednika Putina koji je svetlosnu godinu ispred svih zajedno. Sigurno je da je danas fašistička osovina SAD-NATO prokockala sve kredite čak i kod ispranih mozgova i plaćenika zapada. Ta imperijalistička sila polako ali sigurno odlazi zauvek. Više nisu u stanju da maltretiraju zemlje, otimaju im prirodne resurse, naftu, gas, zlato i drug bogastva. Još uvek pljačkaju i sisaju besplatno naftu Libije, Iraka, Sirije....Malo je poznato da pljačkaju i neke retke rude sa našeg KiM. To je posebno retka ruda pod oznakom 525. Ima je u svetu u tragovima. Nisu te bitange tamo džabe već da pljačkaju. Nadam se da će im to jednog dana presesti za sve.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17