• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok/RT

23.02.2022

20:19

BRUTALNA PORUKA PUTINA, DOBRO ĆE PRORAČUNATI ŠTA ĆE NAJVIŠE ZABOLETI AMERE! Odgovor Moskve neće biti simetričan, već...

Vesti

BRUTALNA PORUKA PUTINA, DOBRO ĆE PRORAČUNATI ŠTA ĆE NAJVIŠE ZABOLETI AMERE! Odgovor Moskve neće biti simetričan, već...

Podeli vest

Ako SAD očekuju da će njihove sankcije uticati na odlučnost Rusije da brani svoje interese, čeka ih razočarenje, jer se to nikada neće dogoditi

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je upozorilo da će uslediti „snažnog odgovora" na nove sankcije SAD-a. Predsednik Džo Bajden najavio je u utorak da će Vašington uvesti kaznene mere Rusiji zbog njenog formalnog priznanja dva otcepljena ukrajinska regiona kao nezavisnih država.

- Ne bi trebalo da bude sumnje - biće snažnog odgovora, ne nužno simetričnog, već proračunatog čiji će uticaj osetiti SAD - upozorilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

U odgovoru Rusije se ističe da Moskva poslednji potez Vašingtona vidi kao „nastavak pokušaja Amerike da promeni kurs Rusije". Takođe se napominje da SAD nastavljaju sa sankcijama „uprkos očiglednoj uzaludnosti napora preduzetih dugi niz godina" u svom pokušaju da spreče ekonomski razvoj Rusije.

(VIDEO) ZAPAD SE SETIO MEĐUNARODNOG PRAVA! SRBIJA IMA PORUKU - ODLIČNO, ODMAH POVUCITE PRIZNANJE KOSOVA! Licemeri manupilišu Ukrajinom, ne znaju, ili neće da znaju...

Ministarstvo je istaklo da je Rusija dokazala da može da "minimizira uticaj" kaznenih mera. Ako SAD očekuju da će njihove sankcije „uticati na odlučnost Rusije da brani svoje interese", čeka ih razočarenje, jer se to nikada neće dogoditi, dodaje se u saopštenju.

U utorak je američki predsednik Džo Bajden najavio uvođenje ekonomskih sankcija nekim od najvećih ruskih finansijskih institucija zajedno sa „ruskom elitom i članovima njihovih porodice". Vašington je takođe upozorio Moskvu da će se suočiti sa još više kaznenih mera ako „ide dalje" sa, kako je Bajden naveo, „invazijom" na Ukrajinu.

(VIDEO) PUTIN PRAVI NOVORUSIJU, GRANICE SU... PA ZNA SE! NISU SAMO DONJECK I LUGANSK, JOŠ ŠEST REGIONA UKRAJINE SLEDI DONBAS! Kijev i Zapad ne mogu da ih spreče?!

Bajdenova najava proizašla je iz odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da prizna dve otcepljene republike Donbasa kao nezavisne zemlje. U utorak je ruski parlament dao Putinu ovlašćenje da rasporedi rusku vojsku u inostranstvu. Međutim, još uvek nije objavljena nikakva odluka u vezi sa mirovnom misijom u Donbasu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija