• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Republika

24.02.2022

11:11

ŠOK PRIZNANJE "NJUJORK TAJMSA": Izdržaće sve dok ima metaka, ali Ukrajina ne može da pruži otpor Rusiji, bez obzira na POMOĆ SA ZAPADA!

Vesti

ŠOK PRIZNANJE "NJUJORK TAJMSA": Izdržaće sve dok ima metaka, ali Ukrajina ne može da pruži otpor Rusiji, bez obzira na POMOĆ SA ZAPADA!

Podeli vest

General Budanov je govorio u vreme kada je ruska vojska rasporedila oko 100.000 vojnika u regionu

"Čak i sa tonama oružja, municije i opreme koje su zapadni saveznici isporučili Ukrajini u samo poslednjih nekoliko nedelja, ukrajinska vojska je nadjačana od većih, tehnološki naprednijih ruskih snaga koje su pokrenule višestruku invaziju", piše Njujork Tajms.

Još u decembru, komandant ukrajinske vojne obaveštajne službe, general Kirilo O. Budanov, izneo je scenario u kome bi ruska invazija počela vazdušnim udarima i raketnim napadima usmerenim na skladišta municije i trupe vezane za rovove - što je nagovestilo napad koji je nastupio rano četvrtak jutro.

Vrlo brzo, rekao je on, ukrajinska vojska bi bila onesposobljena, njeno rukovodstvo ne bi bilo u stanju da koordinira odbranu i snabdeva front.

Nakon toga, rekao je, odgovornost će pasti na komandante fronta da sami nastave borbu.

- Oni će izdržati sve dok ima metaka - rekao je general Budanov u intervjuu. 

- Moći će da iskoriste ono što imaju u svojim rukama, ali verujte mi, bez isporuke rezervi, ne postoji vojska na svetu koja može da izdrži - kazao je on tada.

General Budanov je govorio u vreme kada je ruska vojska rasporedila oko 100.000 vojnika u regionu.

Do trenutka invazije, prema američkim zvaničnicima, Rusija je prikupila oko 190.000 vojnika u Ukrajini ili blizu nje, uključujući Krim i separatističke oblasti koje podržava Rusija u istočnom regionu Donbasa.

Poslednjih nedelja, ruska vojska je takođe rasporedila napredne protivvazdušne sisteme S-400 koji bi mogli efikasno da neutrališu male ukrajinske vazduhoplovne snage, kao i krstarenje rakete Iskander-M sposobne da pogode ciljeve skoro bilo gde u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija