• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

26.02.2022

23:31

NOVI UDARAC NA RUSIJU! Zapad isključuje odabrane ruske banke iz SVIFT sistema

Tanjug/AP

Vesti

NOVI UDARAC NA RUSIJU! Zapad isključuje odabrane ruske banke iz SVIFT sistema

Podeli vest

Francuska, Nemačka, Italija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kanada i Sjedinjene Države upravo su objavile koordinirano saopštenje u kojem osuđuju rusku invaziju, piše BBC

„Dok ruske snage pokreću napad na Kijev i druge ukrajinske gradove, rešeni smo da nastavimo da namećemo troškove Rusiji koji će dodatno izolovati Rusiju od međunarodnog finansijskog sistema i naših ekonomija“, kažu oni.

Mere koje će biti sprovedene u narednim danima uključuju uklanjanje „odabranih ruskih banaka iz sistema za razmenu poruka Svift“.

„Ovo će osigurati da ove banke budu isključene iz međunarodnog finansijskog sistema i da naškode njihovoj sposobnosti da posluju globalno.

Svift je globalna finansijska arterija koja omogućava nesmetan i brz transfer novca preko granica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
iz glave

pre 2 godine

зашто ударац, па Русија ( и свака нормална држава) би ускоро изашла из света $ због финансијског цунамија који се спрема због огромне количне емитованог новца ( $ и €) ... сада ће ЕУ да пошаље камион злата, па се пушта гас

NWO

pre 2 godine

Gotova je Rusija i njezina mala smrdljiva kujica Srbija tako je to kad vas vodu usmrđeni četnici poput vulina vučića itd.

ratko

pre 2 godine

sve cete vi to smradovi platiti ovako ili onako

SURDUKTOR

pre 2 godine

Па шта и ЈУГА је то преживела - 1996 нам укинуше ФИНАНСИЈСКЕ САНКЦИЈЕ !!!!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija