• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.03.2022

07:00

EVROPA JE PREVIŠE SLABA DA SE ODUPRE AMERICI! Lavrov o geopolitičkoj situaciji i krajnje zabrinjavajućoj temi - SAD od sveta prave američko selo!

Tanjug/AP

Vesti

EVROPA JE PREVIŠE SLABA DA SE ODUPRE AMERICI! Lavrov o geopolitičkoj situaciji i krajnje zabrinjavajućoj temi - SAD od sveta prave američko selo!

Podeli vest

"SAD od sveta prave američko selo, u kojem su one jedini šerif i moraju za sve da se pitaju", izjavio je Sergej Lavrov

Evropa je previše slaba da se odupre Americi, ocenio je u petak ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je u intervjuu za TV Raša tudej rekao da SAD drže pod kontrolom 99 odsto zemalja članica EU i NATO, te da se te države odavno više i ne trude da budu nezavisne.

Makron pokušava, ali...

Lavrov je izjavio da administracija američkog predsednika Džoa Bajdena gura celu planetu u haos zbog sopstvenih interesa.

- Očigledna je namera SAD da stvore unipolaran svet, a naročito je to jasno sada pod predsednikom Bajdenom. Zemlje EU ili bar 99 odsto njih već su prestale da se trude da budu autonomne. Francuski predsednik Emanuel Makron jedan je od retkih, koji kaže da će se boriti, ali moj je utisak da neće uspeti. Nemačka je u potpunosti pod kontrolom SAD, Austrija takođe, kao i većina drugih članica EU. Amerika izgleda bolje zna šta je potrebno Evropi da bi osigurala energetsku stabilnost nego Evropljani sami - rekao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije tvrdi da, uprkos tome, u svetu i dalje postoje mnoge države koje se ne mire sa hegemonijom SAD.

- Amerika ne želi da od sveta napravi "globalno selo", već "američko selo". Da oni budu najjači i da se za sve pitaju. Čitav zapadni svet su stavili pod svoju kontrolu i u funkciju sopstvenih interesa. Ima, međutim, igrača koji nikad ne bi pristali na svet u kojem su SAD glavni šerif. To su Kina, Indija, Brazil, Argentina, Meksiko... Siguran sam da te zemlje ne žele da budu u poziciji u kojoj će im Ujka Sem naređivati šta da rade. I Rusija je svakako jedna od tih država - poručio je Lavrov.

Većina sveta uz Rusiju

On je istakao da nije tačno da je čitava planeta protiv ruske intervencije u Ukrajini, kao što to zapadni mediji pokušavaju da predstave.

- Kad zapadni mediji kažu da je Rusija poražena na Generalnoj skupštini UN jer je većina zemalja glasala protiv ruske intervencije u Ukrajini, to je klasična obmana. Ako pogledate populaciju zemalja koje nisu glasale protiv nas, to je većina svetskog stanovništva. Pritom, većina država koje su glasale protiv Rusije i koje su nam uvele sankcije, učinile su to pod velikim pritiskom i zbog brojnih ucena - objasnio je Lavrov.

Foto: Tanjug/AP

SAD preko Tik toka truju decu

Sergej Lavrov kaže da Zapad vodi medijski rat protiv Rusije, ali i da truje decu preko Tik toka i ostalih sličnih platformi, koje služe za ispiranje mozga.

- Plaćaju deci da na Tik toku šire antirusku propagandu. Kad su fokusirani na to, kad targetiraju decu, jer tu mrežu uglavnom koriste devojčice i dečaci, jasno je da pokušavaju da isperu mozak omladini i da te mlade ljude upropaste za ceo život. To je nedolično i nepošteno. Čak i u medijskom ratu neki red mora da se zna - objasnio je on.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
USAF

pre 2 godine

Jedino tacno sto je izgovorio ovaj pomocnik ruskog firera!Dacu vam primer-drzava CAlifornia ima duplo jacu ekonomiju od France a 6(SEST) puta jacu od cele RUSije!

nesa151

pre 2 godine

@ZELJKO! KO RECE i gde na kojoj TARABI!Ako pogledas pregled SVETSKE BANKE PRICA JE DUGA SKROZ! ZNAS LI TI DA RUSIJA I DANAS SALJE AMERICI PRERADJENI URANIJUM ZA ELEKTRANE (46%). POSTO AMERI PLACAJU DNEVNO MOZDA SE DESI DA PROCITAS "POLA MERIKE BEZ STRUJE I ELEKTRONIKE"!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17