• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RIA novosti

01.04.2022

16:34

BRITANCI OSUĐUJU SVOJU VLAST I EU ZBOG SUPROSTAVLJANJA PUTINU! Veruju, Britanija ima da poklekne pred Rusijom, tvrde da je Putin prozreo blef Brisela...

Reuters

Vesti

BRITANCI OSUĐUJU SVOJU VLAST I EU ZBOG SUPROSTAVLJANJA PUTINU! Veruju, Britanija ima da poklekne pred Rusijom, tvrde da je Putin prozreo blef Brisela...

Podeli vest

Čitaoci britanskog lista Dejli mejl osudili su stav vlasti Ujedinjenog Kraljevstva i zemalja EU koje su se usprotivile odluci Rusije da prihvati plaćanje isporučenog gasa u rubljama

Putin je ranije najavio prebacivanje plaćanja prirodnog gasa zemljama EU i drugim zemljama koje su uvele restriktivne mere u rublje kako bi prestale da koriste dolare, evro i niz drugih valuta u obračunima.

Predsednik je dan ranije potpisao odgovarajući ukaz i rekao da će Rusija razmotriti neispunjavanje obaveza po gasnim ugovorima od strane neprijateljskih zemalja ako od 1. aprila ne plate u rubljama.

Korisnici su u komentarima na članak ironično uporedili energetsku konfrontaciju Zapada i Moskve sa igrom kukavice.

"EU će prva trepnuti. Na kraju krajeva, samo treba da otvore račun u ruskoj banci", rekao je jedan komentator.

"Ovo je hrabar potez Putina. On je prozreo naš blef. Može li Zapad dovoljno brzo da pronađe novog izvoznika da preživi zatvaranje? Ili ćemo popustiti pod pritiskom i platiti u rubljama?" - složili su se u odgovoru.

"Evropa će se predati kada svetla počnu da se gase. Rusija je jasno sve isplanirala i može to da priušti", pokušao je da objasni drugi korisnik.

"Ako EU odbije rusko gorivo, onda ćemo morati da kupujemo gas od Sjedinjenih Država po mnogo većoj ceni, a da ne govorimo o transportu. Nije najbolje stanje stvari, plašim se da razmišljam o predstojećim računima", čitalac je podelio svoje mišljenje.

"Da. Evropski lideri su apsolutno beskorisni", dodao je drugi.

Ranije su u Evropi izražavali nezadovoljstvo ruskom inicijativom. Tako je Evropska komisija odbacila mogućnost plaćanja isporuke ruskog plavog goriva u rubljama. Ovo je posebno najavljeno i u Austriji , Nemačkoj, Grčkoj, Bugarskoj, Francuskoj i nekim drugim zemljama EU.

Kako je naglasio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, Rusija se neće baviti dobrotvornim radom: ako nema plaćanja u rubljama, onda neće biti ni gasa.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija