• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/DAILY NEWS HUNGARY

19.04.2022

17:56

OBJAVLJEN UZNEMIRUJUĆ ČLANAK! PUTIN ŽELI DA POVRATI SLAVU RUSIJI, njegova vojska ima zadatak na evropskom "frontu"... Navodno, sledeća je Mađarska, onda i Estonija, Rumunija, Poljska...

Vesti

OBJAVLJEN UZNEMIRUJUĆ ČLANAK! PUTIN ŽELI DA POVRATI SLAVU RUSIJI, njegova vojska ima zadatak na evropskom "frontu"... Navodno, sledeća je Mađarska, onda i Estonija, Rumunija, Poljska...

Podeli vest

Bivši američki ambasador u Turskoj, objavio je uznemirujući članak o navodnim ciljevima ruskog predsednika Putina koji se tiču istočnoevropskog regiona

V. Robert Pirson tvrdi da Putin želi da vrati nekadašnju slavu Rusiji. Zbog toga on želi da "povrati imperijalnu Rusiju: Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Poljsku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku, sa Moldavijom koja se naginje Zapadu, nije članica NATO-a, a ipak je na Putinovoj listi."

Pirson je podelio svoje mišljenje u vezi sa Putinovim krajnjim ciljevima u vezi sa Istočnom Evropom na sajtu thehill. Prema Vikipediji, 2020. ovaj sajt je bio najveći nezavisni politički portal vesti u Sjedinjenim Državama.

U tekstu tvrdi da vojni blok ima više zadataka na evropskom "frontu“ nego da samo snabdeva Ukrajinu neophodnim oružjem, obaveštajnim podacima i informacijama kako bi Kijev bio u stanju da se odupre ruskoj agresiji.

Putin ponovo uspostavlja Gvozdenu zavesu?

Pirson piše da međunarodni mediji nisu primetili izjavu glavnog savetnika i portparola turskog predsednika Erdogana od 17. marta kada je rekao da će posle ovog rata morati da postoji nova bezbednosna arhitektura uspostavljena između Rusije i zapadnog bloka.

On citira Tomasa Bagera, visokog nemačkog diplomatu, koji je rekao da Putin razmišlja u viziji 1.000-godišnjeg carstva: "Ne možete nekoga tako odvratiti sankcijama."

"Države na frontu NATO-a čine konkavni luk preko srca Evrope od baltičkih prilaza Sankt Peterburgu do ušća u Dunav. To je teritorija koju Putin namerava da povrati za svoju imperijsku Rusiju: Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Poljsku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku, sa Moldavijom koja se naginje Zapadu, nije članica NATO-a, a ipak je na Putinovoj listi“, piše američki diplomata.

Bez bezbednosti, neće biti prosperitetne ekonomije.

On tvrdi da će Putin pojačati vojno prisustvo Rusije što je dalje moguće na zapadu. Pokušaće da zastraši baltičke države, Poljsku i Nemačku. Zatim će pokušati da dovuče Minsk što bliže. Štaviše, pokušaće da vojno prisustvo Rusije u Belorusiji učini polutrajnim, kao u Siriji i Kazahstanu.

Foto: Tanjug/AP

Pirson kaže da je sukob s Ukrajinom koja nije članica NATO-a samo prvi korak.

"Jedna od najjasnijih lekcija moderne evropske istorije je da lideri demokratija treba da veruju u ono što diktatori i autokrate kažu da planiraju da urade,“ izjavio je bivši američki ambasador u Turskoj.

"Sankcije neće biti uspešne ni za NATO ni za SAD ako se Rusija ne povuče iz Ukrajine. U suprotnom, samo će doći do novog zamrznutog sukoba," izjavio je Pirson i dodao da Evropa ne može biti slobodna i ekonomski prosperitetna bez bezbednosti svojih država članica.

Ovo nije prvi put da neki ambasador sugeriše da je Mađarska na Putinovoj listi.

Ljubov Nepop, ukrajinska ambasadorka u Mađarskoj, rekla je krajem marta da je Mađarska sledeća meta ruskog predsednika prenosi portal 168 ora.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija