• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rt.com

29.04.2022

17:06

KINA SE  SUPROSTAVILA AMERIMA! STALA NA STRANU RUSIJE!? Ukrajina leti u dužničku jamu, Moskva džabe priča, jedino Peking vidi kuda sve vodi!?

fotoilustracija

Vesti

KINA SE SUPROSTAVILA AMERIMA! STALA NA STRANU RUSIJE!? Ukrajina leti u dužničku jamu, Moskva džabe priča, jedino Peking vidi kuda sve vodi!?

Podeli vest

SAD nisu zainteresovane za mir u Ukrajini, ali umesto toga čine sve što mogu da sukob u zemlji potraje što je duže moguće, rekao je Džao Liđijan

"Dolivaju ulje na vatru i pokazuju spremnost da se bore do poslednjeg Ukrajinca," tvrdi portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova.

Kako je navedeno iz Kine, dok međunarodna zajednica poziva na prekid neprijateljstava, SAD dolivaju ulje na vatru i pokazuju spremnost da se bore do poslednjeg Ukrajinca, misleći na trenutnu finansijsku pomoć i isporuke oružja iz Vašingtona u Kijev.

"Njihov stvarni cilj nije postizanje mira, već da osiguraju da sukob što duže traje. Kao što sami kažu, oni žele da oslabe Rusiju. Što se tiče toga da li SAD donose mir ili rat, bezbednost ili haos – pretpostavljam da svi znamo odgovore na ta pitanja", dodao je portparol.

Ranije ove nedelje, američki ministar odbrane Lojd Ostin je priznao da je, pomažući Kijevu, Vašington želeo da vidi "Rusiju oslabljenu do te mere da ne može da uradi stvari koje je uradila u invaziji na Ukrajinu“.

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden je u četvrtak zatražio od Kongresa dodatne 33 milijarde dolara za podršku Ukrajini u njenom tekućem sukobu sa Rusijom.

Istog dana, američki poslanici su glasali za šemu zajma za Kijev. Ako to odobri predsednik Džo Bajden, to bi Vašingtonu olakšalo slanje oružja Ukrajini, ali bi zemlja na kraju morala da plati te isporuke. Moskva je već upozorila da bi taj potez mogao dovesti do toga da Ukrajina sleti u dužničku jamu koja će uticati na naciju generacijama.

Foto: Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Događaji u Ukrajini dodali su još više tenzije u odnose Vašingtona i Pekinga. Uprkos svim svojim naporima, Bajdenova administracija nije uspela da izvrši pritisak na Kinu da osudi Rusiju i pridruži se međunarodnim sankcijama protiv nje.

Peking je pozvao na mir u Ukrajini, ali je za izbijanje sukoba okrivio SAD i njihovo nastojanje da se NATO proširi blizu ruske granice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Daneee

pre 1 godinu

Ko ce da vrati amerima i natou te milijarde kad ukraina prestane da postoji,bice interesantno

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija