• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

10.05.2022

19:25 >> 22:55

Ukrajinska vojska pucala na šest civilnih vozila u Harkovu, ODJEKUJU EKSPLOZIJE U ODESI, ŽESTOKE BORBE NA SVIM PRAVCIMA (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Ukrajinska vojska pucala na šest civilnih vozila u Harkovu, ODJEKUJU EKSPLOZIJE U ODESI, ŽESTOKE BORBE NA SVIM PRAVCIMA (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rusi granatirali Odesu, pogođen tržni centar, ima mrtvih i povređenih. Japan proširio listu sankcije prema Rusiji, Moldavija pozvana na povlačenje ruske vojske iz Pridnjestrovlja. Ministarstvo odbrane ruske federacije saopštilo da je Narodna milicija LNR, uz podršku Oružanih snaga ruske federacije došla na administrativnu granicu LNR

22.54 - Rusija: Poginulo 27 ukrajinskih komandosa na Zmijskom ostrvu

Tela 27 pripadnika ukrajinskih specijalnih snaga ostavljena su na Zmijskom ostrvu nakon što je operacija Kijeva propala, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

''''Danas su naše trupe našle tri tela ukrajinskih komandosa na obali. U ovom trenutku je, kao rezultat neuspele operacije Kijeva, ostalo 27 tela pripadnika ukrajinskih specijalnih snaga, kao i nacionalista na Zmijskom ostrvu“, rekao je on, prenosi TAS S.


Rusko Ministarstvo odbrane je 9. maja saopštilo da je više od 50 komandosa eliminisano u pokušaju da ukrajinske snage ponovo zauzmu Zmijsko ostrvo, koje je Ukrajina izgubila 24. februara.

 

22.43 - UN: Možda ima još civila u Azovstalju

Možda još uvek ima civila u fabrici Azovstalj u Marijupolju, saopštio je danas Farhan Hak, zamenik portparola generalnog sekretara UN, uprkos činjenici da su i rusko Ministarstvo odbrane i vlasti u Kijevu saopštile da su svi civili evakuisani iz fabrike, prenosi agencija RIA Novosti.

''''Naš humanitarni koordinator Osnat Lubrani rekao je juče da postoji mogućnost da još uvek ima civila u fabrici“, rekao je Hak na konferenciji za novinare.

Foto: Reuters



Prema njegovim rečima, ako UN potvrde da u fabrici ima još ljudi, organizacija će učiniti sve što je u njenoj moći za njihovu evakuaciju, a prema saznanjima kojima raspolažu u ovom trenutku, borbe su nastavljene u oblasti ovog postrojenja.

Ranije je načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev, rekao da je "zahvaljujući neviđenim merama Ruske Federacije i uz učešće UN i MKCK, humanitarna operacija evakuacije civila iz Azovstalja završena u subotu, da je spasena 51 osoba, među kojima 11 dece, a kako je saopštio štab teritorijalne odbrane DNR, sa teritorije fabrike Azovstalj u Marijupolju su evakuisane ukupno 182 osobe, navodi ruska agencija.
 

 

22.34 - Ukrajina:Preko 800 izvestaja o navodnim ruskim zlocinima

Gradsko veće Marijupolja prikupilo je preko 800 izveštaja o navodnim ratnim zločinima ruskih snaga od stanovnika koji su uspeli da pobegnu iz okupiranog grada, saopštile su ukrajinske vlasti, prenosi Bi-Bi-Si.

Gradonačelnik Marijupolja Vadim Bojčenko saopštio je da su sve informacije u vezi sa navodnim ratnim zločinima prosleđene regionalnom tužilaštvu.

Ukrajinski zvaničnik je rekao da su stanovnici koji su uspeli da izađu dali svoja svedočanstva o ključnim ruskim napadima u gradu, uključujući „porodilište Marijupolja koje je uništio neprijateljski avion, i Dramsko pozorište, gde je stradalo mnogo žena i dece, i bolnicu, gde su stanovnici Marijupolja sa teškim povredama živi spaljeni“.

Svi dokazi biće deo šireg krivičnog postupka o navodnom genocidu ruskih snaga nad stanovnicima Marijupolja, rekao je on.

 

 

 

 

 

22.33 - Ukrajinska vojska je pucala na šest civilnih vozila u Harkovskoj oblasti u okviru ''krvave akcije po scenariju iz Buče'', saopštio je danas načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev

 

 

 

 

 

 

 

21.18 - Ukrajina konfiskuje svu rusku imovinu

Ukrajinska vlada odobrila je danas ukaz kojim se sva ruska imovina na teritoriji Ukrajine prenosi na državu, odnosno na Državno preduzeće „Nacionalni investicioni fond“

21.14 - Sjedinjene Američke Države su danas počele isporuku druge partije helikoptera ruske proizvodnje Mi-17 Ukrajini, saopštio je visoki predstavnik Pentagona. „Od dodatnih 11 helikoptera Mi-17, prvi je poslat danas“, rekao je on.


Prvu partiju je činilo pet helikoptera ovo tipa. Pretpostavlja se da je reč letelicama koje su amerikanci ranije kupovali od Rusije za avganistansku vojsku.

 

21.03 - Opet odjekuju eksplozije u Odesi

20.23 - Oglasio se Gasprom

Ruska strana saopštila je danas da nema nikakvih prepreka za obustavu tranzita ruskog gasa preko Ukrajine, reagujući na najavu operatora gasnog transportnog sistema Ukrajine (GTSOU) da će obustaviti tranzit gotovo trećine gasa za Evropu, preko gasne stanice „Sohranovka“

 

19.55 - Vladimir Zelenski je lični naredio da se izvede napad na Zmijsko ostrvo, jer je želeo neki rezultat uoči 9. maja. Generalštab je bio protiv, saopštio je Sputnjiku izor u ruskim bezbednostnim strukturama.

Ideja za izvođenje operacije pripadala je britanskim savetnicima.

 

 

 

 

19.30 Ukrajina obustavlja tranzit ruskog gasa u Evropu

Operator gasnog transportnog sistema Ukrajine (GTSOU) od sutra obustavlja tranzit gasa u Evropu preko gasne stanice „Sohranovka" koja se nalazi u Luganskoj oblasti, navodi se u saopštenju operatora.
Ukrajina je nastavila da bude glavna tranzitna ruta za isporuke ruskog gasa Evropi čak i nakon što je Rusija izvršila invaziju na tu zemlju 24. februara, prenosi Rojters.
Navodi se da dalji transport gasa preko stanice "Sohranovka" i pogranične kompresorske stanice "Novopskov" nije moguć zbog toga što su nastupile "okolnosti više sile" nije moguć.
Kako je saopštio GTSOU "okolnosti više sile" su u činjenici da su dve stanice pod kontrolom Rusije zbog čega je došlo do "mešanja okupacionih snaga u tehničke procese".
Kompresorsku stanicu "Novopskov" u oblasti Lugansk na istoku Ukrajine ruske snage su zauzele ubrzo nakon što je invazija počela, a kroz nju prolazi skoro trećina gasa koji se isporučuje iz Rusije u Evropu, što je do 32,6 miliona kubnih metara dnevno.

Foto: AP/Photo


Kompanija je saopštila i da je „u cilju ispunjavanja tranzitnih obaveza prema evropskim partnerima moguće privremeno prebacivanje nedostupnih kapaciteta sa tačke ''Sohranovka'' u tačku ''Sudža'', koja se nalazi na teritoriji koja je pod kontrolom Ukrajine", navodi Rojters.

19.00 Belorusija će rasporediti trupe na granici sa Ukrajinom

Belorusija će rasporediti trupe za specijalne operacije u tri oblasti u blizini granice sa Ukrajinom, saopštile su danas beloruske oružane snage zemlje.
Kako navodi Rojters, saopštenje oružanih snaga usledilo je u trenutku kada je predsednik Aleksandar Lukašenko govorio o ulozi raketa ruske proizvodnje u jačanju odbrane Belorusije.
Minsk se mesecima žalio da zemlje NATO pojačavaju vojno prisustvo u blizini granica Belorusije i na to odgovorio povećanjem razmera i intenziteta sopstvenih vojnih vežbi, dodaje Rojters.
Načelnik Generalštaba beloruske vojske Viktor Gulevič naveo je da se broj vojnika NATO blizu beloruske granice "više nego udvostručio" i da njegova zemlja raspoređuje protivvazdušne, artiljerijske i raketne jedinice za vežbe na zapadu svoje teritorije.
Predsednik Lukašenko je naveo da je Moskva pristala da pomogne Minsku u proizvodnji projektila sličnih Iskanderu, koje je Rusija koristila u Ukrajini i da želi da Belorusija nastavi da koristi ruske raketne sisteme zemlja-vazduh S-400 i S-300, navodi Rojters.
"Mi smo realisti, razumemo da nećemo moći da pobedimo NATO, ali možemo da nanesemo štetu, posebno onim teritorijama sa kojih ćemo biti napadnuti", rekao je on, prenosi britanski servis.

18.45 Rusija ne učestvuje na sednici Saveta za ljudska prava UN

Rusija neće učestvovati na posebnoj sednici Saveta za ljudska prava UN, posvećenoj situaciji u Ukrajini, koja je zakazana za četvrtak, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Savet je u ponedeljak saopštio da će održati posebnu sednicu na zahtev Kijeva, na kojoj će se razmatrati „pogoršanje stanja ljudskih prava u Ukrajini zbog ruske agresije", prenosi Bi-Bi-Si.
Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je danas da „ruska delegacija svojim prisustvom neće dati legitimitet ovoj novoj političkoj predstavi, koja se organizuje pod plaštom vanredne sednice".
Ona je još rekla da su argumenti i objašnjenja Rusije o "pravim ciljevima specijalne vojne operacije i stvarnoj situaciji na terenu potpuno ignorisani".
''Očigledno je da se ni ovoga puta oni neće čuti tokom novih antiruskih mera Zapada'', saopštila je Zaharova.
Savet UN za ljudska prava održaće u četvrtak posebnu sednicu o optužbama na račun Rusije za kršenje ljudskih prava tokom rata u Ukrajini, izjavio je zvaničnik UN.

18.30 Ukrajinske snage ponovo zauzele sela oko Harkova

Ukrajina je danas saopštila da su njene snage povratile od ruskih trupa sela severno i severoistočno od Harkova.
Ova kontraofanziva bi mogla da signalizira promenu toka rata i ugrozi napredovanje Rusije, preneo je Rojters.
Tetjana Apačenko, pres sekretarka 92. odvojene mehanizovane brigade, glavne ukrajinske snage u toj oblasti, potvrdila je da su ukrajinske trupe poslednjih dana ponovo zauzele naselja Čerkaski Tiški, Ruski Tiški, Borščova i Slobožanske, severno od Harkova.
Jurij Saks, savetnik ukrajinskog ministra odbrane Oleksija Reznikova, rekao je da su ruske snage potisnute iz područja Harkova, drugog po veličini ukrajinskog grada, koji je bio pod neprekidnim bombardovanjem od početka rata.

Foto: Tanjug/AP


"Ukrajinska vojska je uspela da potisne ove ratne zločince na liniju van domašaja njihove artiljerije", rekao je on britanskoj agenciji.
Kontranapad bi mogao signalizirati novu fazu u ratu, s tim da Ukrajina sada kreće u ofanzivu nakon nekoliko sedmica u kojima je Rusija izvodila snažan napad, a nije napravila prodor, navela je agencija.

18.15 Putin se sprema za dugotrajan sukob u Ukrajini

SAD veruju da se predsednik Rusije Vladimir Putin sprema za dugotrajan sukob u Ukrajini i da ruska pobeda u Donbasu na istoku Ukrajine možda neće okončati rat, izjavila je danas direktorka Američkih nacionalnih obaveštajnih službi Avril Hejns.
"Procenjujemo da se predsednik Putin sprema za produženi sukob u Ukrajini tokom kojeg i dalje namerava da postigne ciljeve van Donbasa", rekla je Hejns poslanicima, preneo je Rojters.
Dodala je da Putin računa na to da će odlučnost Zapada vremenom oslabiti.

18.11 - Ukrajina obustavlja tranzit gasa u Evropu!

Operator gasnog transportnog sistema Ukrajine od sutra obustavlja tranzit gasa u Evropu preko gasne stanice „Sohranovka“ koja se nalazi u Luganskoj oblasti, navodi se u saopštenju operatora.

 

17.32 - Sjedinjene Američke Države u ovom trenutku ne vide održiv pregovarački put za rešavanje sukoba u Ukrajini, izjavila je direktorka Nacionalne obaveštajne službe Avril Hejns.

„Pošto i Rusija, i Ukrajina smatraju da mogu da napreduju na vojnom planu, ne vidimo, makar u kratkoročnoj perspektivi, održiv pregovarački put“, rekla je Hejnsova na raspravi u Kongresu SAD.
Ona smatra da će u narednih mesec ili dva doći do značajnih borbi i dodala da će se situacija u Ukrajini razvijati u pravcu sve veće eskalacije i da će biti sve teže predvidiva.

 

 

 

 

17.17 - Ukrajina povećala brojnost svojih snaga na beloruskoj granici

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Viktor Guljevič izjavio je da je Ukrajina povećala brojnost svojih snaga na beloruskoj granici do 20.000 ljudi i to zahteva reakciju.

"Kako bismo osigurali bezbednost na jugu, jedinice za specijalne operacije su raspoređene u tri taktička pravca", objasnio je Guljevič.

 

17.05 - Analena Berbok otvorila ambasadu Nemačke u Kijevu

Ministar spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok danas je otvorila ambasadu svoje zemlje u Kijevu, koja je zatvorena pre više od dva meseca.


Berbok je izjavila da će u ambasadi raditi samo neophodno osoblje na čelu sa ambasadorkom Ankom Feldhusen, prenosi AP. Ona je, kao prvi član nemačke vlade koji je posetio Ukrajinu od početka rata, obećala dalju podršku Kijevu, uključujući i istraživanje i krivično gonjenje ratnih zločina.

Ministarka je dodala da će Nemačka obezbediti sredstva za plaćanje još dva ukrajinska tužioca koji će istraživati seksualno nasilje počinjeno tokom sukoba, navodi američka agencija.
 

 

16.22 - Berbok: Nemačka će u budućnosti potpuno i zauvek odustati od energenata iz Rusije

Nemačka će u budućnosti potpuno i zauvek odustati od energenata iz Rusije, izjavila je šefica nemačke diplomatije Analena Berbok

 

16.08 - Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Viktor Guljevič izjavio je da je Ukrajina povećala brojnost svojih snaga na beloruskoj granici do 20.000 ljudi i to zahteva reakciju.

"Kako bismo osigurali bezbednost na jugu, jedinice za specijalne operacije su raspoređene u tri taktička pravca", objasnio je Guljevič.

 

16.07 - Nemačka planira da isporuči Ukrajini savremene tenkove i haubice, paralelno će početi obuka ukrajinske vojske, saopštila je nemačka šefica diplomatije Analena Berbok.

16.06 - Poslednje dve nedelje Ukrajina je izgubila više bespilotnih letelica "Barjaktar TB2", nego za dva i po meseca izvođenja specijalne vojne operacije, prenose ukrajinski telegram kanali. Neuspeh operacije vraćanja pod kontrolu Zmijskog ostrva u Crnom moru i neuspešnih naleta na vojne objekte u Rusiji koštali su Kijev 50 borbenih dronova.

 

 

15.27 - Ispovest zarobljenog ukrajinskog vojnika

Zarobljeni ukrajinski vojnik je ispričao kako ga je napustila komanda njegove jedinice

14.58 - Berbok: Međunarodna zajednica će tražiti odgovornost za Buču

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok obećala je danas da će međunarodna zajednica pozvati na odgovornost one koji su odgovorni za ubistva civila u ukrajinskom gradu Buči.

Govoreći tokom posete Kijevu Berbok je rekla da su "najgori zločini koji se mogu zamisliti" počinjeni u Buči tokom ruske okupacije, prenosi agencija AP.

14.28 - Šok tvrdnja komandanta bataljona Istok Aleksandra Hodakovskog:

Ukrajina je mogla da deblokira Marijupolj, ali to, iz nekog razloga, nije uradila!

13.08 - Kijev: Više od 1.000 ukrajinskih vojnika u čeličani Azovstalj

Ukrajinski zvaničnici kažu da je više od 1000 ukrajinskih vojnika, od kojih su mnogi ranjeni, još uvek zarobljeno u prostranoj čeličani Azovstalj u južnom lučkom gradu Marijupolju. Čeličana je pod snažnim ruskim napadima nakon prošlonedeljne evakuacije civila, a smatra se da je još najmanje 100 civila tamo zarobljeno.

"Stotine su ranjene. Ima ljudi s teškim povredama kojima je potrebna hitna evakuacija", rekla je potpredsednica vlade Irina Vereščuk agenciji AFP.

13.02 - Borelj: Nadam se skorom sporazumu o naftnom embargu za Rusiju

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozep Borelj izjavio je danas da se nada skorom sporazumu o naftnom embargu EU prema Rusiji. Ministri spoljnih poslova EU trebalo bi da se sastanu u ponedeljak, 16. maja, prenosi agencija Rojters.

Borelj je prošle nedelje rekao da bi takođe mogao da sazove hitan sastanak ministara kako bi uveli sankcije ukoliko su spremne. Ukoliko ministri EU ne budu mogli da se usaglase ove nedelje, on je takođe rekao da bi ministri spoljnih poslova mogli da pokušaju da se pomere sa "mrtve tačke", u pokušaju da pridobiju nevoljne države, posebno Mađarsku. Evropska komisija predložila je embargo na naftu 4. maja, podseća britanska agencija.

12.58 - Zaseda

 

 

12.23 - Parlament Litvanije proglasio Rusiju za terorističku državu

Litvanski parlament, Sejm, proglasio je danas Rusiju za terorističku državu. Litvanski parlament je jednoglasno usvojio rezoluciju o tome i za nju je glasalo 128 poslanika, piše litvanski portal Delfi. U rezoluciji se navodi da su ruske oružane snage i plaćenici počinili masovne ratne zločine u Ukrajini, posebno u gradovima Borođanki, Buči, Irpinju, Gostomelju i u Marijupolju.

11.47 - Berbok u poseti Ukrajini

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok doputovala je danas u Ukrajinu, kao najviši zvaničnik nemačke vlade koji je posetio ovu zemlju od početka ruske intervencije 24. februara.

Njeno prvo odredište bio je grad Buča, u blizini Kijeva, gde su ruske snage navodno počinile zločine nad civilima, prenosi Rojters.

11.02 - Ukrajina otkrila plan za vraćanje Marijupolja

Ukrajinski branioci pripremaju i vojni put za oslobođenje Marijupolja, izjavio je bivši komandant branilaca Marijupolja Maksim Žorin

10.14 - Azovstalj

 

 

09.32 - Rusija: Narodna milicija LNR stigla do administrativne granice republike

Ministarstvo odbrane ruske federacije: Narodna milicija LNR, uz podršku Oružanih snaga ruske federacije, po završetku čišćenja Popasne, došla na administrativnu granicu LNR, javlja RIA.

Rusija: do 120 ukrajinskih nacionalista, 13 oklopnih vozila i 12 vozila uništeno u rezultatu ofanzive na području Popasne

08.53 - Ukrajina tvrdi da je Rusija izgubila 26.000 vojnika

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da je Rusija od početka sukoba sa Ukrajinom izgubila 26.000 vojnika i 1.170 tenkova. Navedeno je da je Rusija izgubila i 2.808 borbenih oklopnih vozila i 519 artiljerijskih sistema, 87 PVO sistema, 199 aviona, 158 helikoptera, 94 krstareće rakete i 12 brodova, prenosi Ukrajinska pravda.

07.46 - Uputstva za specijalnu opremu!

Ukrajinski militanti su tokom kontrole nad fabrikom „Iljič“ u Marijupolju koristili američku vojnu specijalnu komunikacionu opremu iz 2010. godine, zvanično isporučenu Ukrajini po direktnom uputstvu vlade SAD, javlja naš izveštač.

Na gornjim spratovima jedne od administrativnih zgrada pomenute fabrike, izveštač Sputnjika je pronašao uputstva za vojne pešadijske antene Haris RF-3161-AT001 i (ili) RF 3162DB-AT001.

 

 

07.15 - Japan proširio listu sankcija prema Rusiji

Ministarstvo spoljnih poslova Japana danas je objavilo proširenu listu sa novim sankcijama koje je ranije najavio japanski premijer Fumio Kišida. Na udaru sankcija kojima je predviđeno zamrzavanje imovine, našlo se više od 130 ljudi, među njima i ruski premijer Mihail Mišustin, zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rašid Nurgalijev i lideri samoproglašenih LNR i DNR, preneo je TAS S.

Japan je takođe uveo dodatne izvozne sankcije i proširio listu kompanija za koje veruje da su povezane sa odbrambenom

07.03 - Bajden: Putin je mislio da može da razbije NATO i EU

Američki predsjednik Džo Bjaden rekao je da je ruski predsednik Vladimir Putin mislio da može da razbije NATO i EU.

"Uveren sam da je Putin verovao da može da razbije NATO, da je verovao da može da razbije Evropsku uniju", rekao je.

Bajden kaže da je Putin vrlo proračunat i da njegovi postupci pokazuju da ne može da pronađe izlaz iz rata u Ukrajini.

07.00 - Ukrajina: Hipersonične rakete bačene na Odesu

U raketnom napadu ruskih snaga na Odesu jedna osoba je poginula, a pet povređeno, saopštila je ukrajinska operativna komanda "Jug".

"Tri rakete Kinžal, nove ruske hipersonične rakete, ispaljene su iz aviona i pogodile 'cilj turističke infrastrukture'", rekao je Sergej Bračuk, portparol regionalne vojne administracije Odese.

Navodi se da je raketni napad izveden na tržni centar i skladište robe široke potrošnje, prenosi Interfaks Ukrajina. Napad je izveden iz vazduha, a na grad je ispaljeno sedam projektila. Posle napda došlo je do požara, dodaje agencija.

 

 

06.56 - Moldavija poziva na povlacenje vojske RUS iz Pridnjestrovlja

Moldavija uz pomoć UN poziva na povlačenje ruske vojske sa teritorije Pridnjestrovlja, jer želi da pronađe mirno rešenje sukoba, izjavila je moldavska premijerka Natalija Gavrilica.

"Moldavija koristi platformu UN kako bi tražila povlačenje ruske vojske sa pridnjestrovske teritorije Moldavije i kako bi skrenula pažnju na kršenje ljudskih prava u regionu, koja su pod kontrolom nepriznatog režima. Zbog prisustva ovih tema u rezolucijama UN problem pridnjestrovskog sukoba je na dnevnom redu svetske zajednice", rekla je Gavrilica na brifingu u ponedeljak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Micko

pre 1 godinu

Dosli do granice i povukli se pod protiv napadom ukrajinica, valjda se prvo zadrzi ono sto osvojis pa onda kazes a ne unapred, ali to je ratna propaganda...... a da dobijes ili kupis vojnu opremu odakle hoces je normalno za svaku drzavu, pa sta ako su americki radio uredjaji i to jos davne 2010, pa nisu ukrajinci obavezni da kupuju rusko naoruzanje... isto tako i mi smo kupili francuske mistral rakete, a pa po ovoj iscasenoj logici trebali smo da kupimo neko kinesko ili rusko oruzije.... kakve sve gluposti pravi ruski AGIPROP pa ih posle ismeva cel svet

Fikus

pre 1 godinu

Tako to izgleda kad mali Miško priča i raspravlja o visokoj politici ...

gavrilo princip

pre 1 godinu

Iformer je poceo opasno da laze Za prljave para zapadne kabale Ma ni vas vise ne pratim

Oblak

pre 1 godinu

Ma kad bi bilo tako kako LDR govori, pa cak Aleksandr Sladkov jedan od glavnih novinara u Rusiji i Putinov miljenik, kaze: "Razumem da je tesko pricati o ovome, ali neka budala to mora da objavi! Cak i ako sam to danas ja...." a onda razveze kako ruska vojska ili stoji na mestu ili slabo napreduje 'korak po korak" dnevno i trpi velike gubitke od "nacionalistickih" vojnika...

Bata

pre 1 godinu

Americke haubice M777 ( navodno unistene u skladistu kod Harkova) evo rade od 11 ruskih tenkova unistili za par minuta........ https://www.youtube.com/watch?v=x9ZTR6yC6O4&t=130s7 ....

Borivoje

pre 1 godinu

Ukrajinci sa americkim haubicama M777 kod Harkova za 10min od 12 ruskih tenkova unistile 7! A i logicno je da drze toliku vojsku prema Belorusiji, pa pre 3 meseca rusi su im odande uleteli prema Kijevu. Napad ruske vojske je zastao...zasto, e to samo oni znaju,

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija