• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.05.2022

16:29

POČINJE VRUĆA FAZA U KOJOJ ISTOK UKRAJINE PADA! SAD prelomile, praktično ulaze u rat sa Rusijom? Šalju raketne sisteme velikog dometa...

Vesti

POČINJE VRUĆA FAZA U KOJOJ ISTOK UKRAJINE PADA! SAD prelomile, praktično ulaze u rat sa Rusijom? Šalju raketne sisteme velikog dometa...

Podeli vest

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena se sprema da pojača naoružanje Ukrajine, tako što će poslati napredne, dugometne raketne sisteme, koji su sada glavni zahtev ukrajinskih zvaničnika, reklo je više neimenovanih zvaničnika

Administracija razmatra slanje sistema kao deo većeg paketa vojne i bezbednosne pomoći Ukrajini, što bi moglo da se obelodani sledeće nedelje, preneo je Si-En-En. Visoki ukrajinski zvaničnici, uključujući i predsednika Volodimira Zelenskog, zatražili su prethodnih nedelja od SAD i njenih saveznika da im obezbede višecevni raketni sistem.

Oružani sistemi proizvedeni u SAD mogu da ispaljuju salve raketa stotinama kilometara daleko, mnogo dalje od bilo kojeg sistema koji Ukrajina već ima, a za koji Ukrajinci tvrde da bi mogao da promeni igru u njihovom ratu protiv Rusije.

Drugi sistem koji su Ukrajinci tražili je artiljerijska raketa visoke pokretljivosti, poznata kao HIMARS, lakši sistem na točkovima sposoban da ispaljuje mnoge iste vrste municije kao i višecevni raketni bacači.

Ruska vojska je poslednjih nedelja udarila Ukrajinu na istoku, gde je Ukrajina nadjačana brojno i oružano, rekli su ukrajinski zvaničnici.

Foto: Tanjug/AP

Bajdenova administracija nedeljama je razmatrala da li da pošalje raketne sisteme, zbog zabrinutosti koje je izneo Savet za nacionalnu bezbednost da bi Ukrajina mogla da koristi sisteme za izvođenje ofanzivnih napada unutar Rusije, rekli su zvaničnici.

Treba imati u vidu da je udaljenost Kijeva od Moskve samo 852 kilometra i da bi američki sistemi na nekoj drugoj lokaciji mogli da dobace do Moskve. Obzirom na prirodu vlasti u Kijevu, lako je moguće da ukrajinska vojska izvrši udar na mnoge gradove u Rusiji pa i na Moskvu.

Lako je zamisliti šta bi se posle toga dogodilo u Ukrajini kao odgovor Ruske vojske. Iza toga bi bio moguć i svetski rat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ringispil

pre 1 godinu

Cekamo momenat kada ce SAMRAT i POSEJDON odradjivati svoj deoposla.

koki

pre 1 godinu

E jesi 'nacitan", samo si zaboravio na Trident i na MX, prvi ima 7 bojevih glava i ispaljuje se iz podmornice ispred obale Danske pa mu do St.Petesburga treba 2minute a do Moskve 10min, a drugi leti preko okean i ima 10 bojevih glava i domet od 15000km, tako da za tvoju informaciju niko nikome ne ostaje duzan i za 30minuta nema vise nikoga na ovom belom svetu, cak nema ni da bude vazno ko je prvi poceo, jer nema da ostane niko da vodi evidenciju.... toliko o tvom znaju i intiligenciji, sramota brate srbine, sramota ... P.S. Internet ne sluzi samo za Instagram da se love lajkovi, moze tamo da se procita i nesto pametno i da se nesto nauci...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija