• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.S.

03.06.2022

07:00

DOBRA VEST NAJAVLJUJE SE NOVA VELIKA INVESTICIJA U NAŠU ZEMLJU!  Egipatski milijarder gradi luksuzne hotele po Srbiji!?

Informer

Vesti

DOBRA VEST NAJAVLJUJE SE NOVA VELIKA INVESTICIJA U NAŠU ZEMLJU! Egipatski milijarder gradi luksuzne hotele po Srbiji!?

Podeli vest

Naser Abdel Latif, vlasnik najskupljih hotela u Egiptu, hoće da uloži milione u našu zemlju * Traži lokacije za luks objekte u Šumadiji i na jugu Srbije

Egipatski milijarder Naser Abdel Latif, vlasnik najskupljih hotela u Egiptu, planira da uloži stotine miliona evra u našu zemlju.


Kako saznajemo, Latifovi saradnici uveliko traže najbolje lokacije u Šumadiji i na jugu Srbije na kojima bi se gradili luksuzni hotelski kompleksi sa privatnim vilama, saznaje Informer.

Foto: Informer


Abdel Latif jedan je od najvećih egipatskih investitora u turizam i u svom vlasništvu ima četiri hotela pod svetskim brendom 'Riksos', a nedavno je potpisao ugovore i sa lancima hotela 'Ric Karlton' i 'Meriot'. Za sada se još ne zna koja od ovih franšiza bi došla u našu zemlju. Kako je ranije isticao, njegova 'Latif grupa' uglavnom stavlja akcenat na dugoročna ulaganja i razvoj turizma, i to najviše rezidencijalnog, gde se grade veliki kompleksi odmarališta, praktično turistička naselja, sa privatnim vilama i najrazličitijim pratećim sadržajima.

Neiskorišćeni predeli

Da je jedan od vodećih egipatskih investitora zainteresovan za Srbiju kao destinaciju, potvrdio nam je i muftija Mustafa Jusufspahić, koji je sa delegacijom Grada Niša boravio u Šarm el Šeiku, gde je, između ostalog, potpisan sporazum o saradnji dva grada.


- Jedan od najvećih, možda čak i najveći investitor iz Egipta, Naser Abdel Latif pokazao je da je veoma zainteresovan za ulaganja u Srbiju. Njegov posao je da investira, a Srbija je pokazala da je vredna za investicije i da su poslovi u našoj zemlji veoma profitabilni - rekao je muftija, koji je jedan od najboljih poznavalaca srpsko-egipatskih odnosa.

Saradnja Šarm el Šeika i Niša

Prošle nedelje u Egiptu boravila je delegacija Niša koju je predvodila gradonačelnica Dragana Sotirovski. Tokom posete je sa guvernerom Južnog Sinaja Haledom Fudom potpisan sporazum o saradnji koji će, između ostalog, omogućiti studentima iz Egipta da studiraju u Nišu.
Egipćani su pokazali veliko interesovanje za povezivanje sa niškim Naučno-tehnološkim parkom, za izgradnju 'smart sitija' u Šarm el Šeiku, ali i za intenziviranje koraka za uvođenje direktne avio-linije do Niša.


Muftija podseća da su Arapi, a naročito biznismeni iz Emirata kao investitori već uveliko prisutni u Srbiji, a Egipat ima dobro pozicionirane pojedince na svetskoj lestvici investitora.

Foto: RINA

U Srbiji ima dosta lepih neiskorišćenih predela


Prema rečima muftije, u Srbiji ima dosta lepih neiskorišćenih predela, pa je to prilika da ih ponudimo nekom ulagaču i da ih zajednički pokrenemo. On je dodao da Egipćani, zahvaljujući reciprocitetu i bilateralnim sporazumima, imaju pravo na vlasništvo nad imovinom u Srbiji, kao što Srbi mogu da budu vlasnici nekretnina u Egiptu.

Hoteli

Naser Abdel Latif je u Egiptu izgradio dva rizorta 'Riksos', jedan za porodičan odmor i drugi za sve starije od 16 godina. On ima hotele u Šarm El Šeiku, Hurgadi, Kairu, Aleksandriji, Suecu...


- Srbija ima mnogo vrednih predela, pomalo zapuštenih, koje bi trebalo zajednički da pokrenemo, a tako ćemo uspeti i da sačuvamo omladinu da ne napušta rodne krajeve - rekao je muftija.

Dobra saradnja

Prema njegovim rečima, saradnju olakšava i to što su dva naroda po mentalitetu veoma slična.
- Egipat ima 106 miliona stanovnika i veoma je dobro takvu zemlju imati za prijatelja. Oni su uvek uz nas i uvek nas dosledno podržavaju - rekao je muftija i izrazio uverenje da će saradnja biti plodotvorna na mnogim poljima, od turizma i ekonomije do obrazovanja, nauke, tehnologije, razmene kadrova.

Šta bi sve mogle da sadrže investicije

* rizorti
* kongresni centri
* vile
* kompleks za zabavu i kupovinu
* akva-parkovi




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ČITAVA EVROPA U KRIZI, A MI NE ZAUSTAVLJAMO INVESTICIJE! Tomislav Momirović: Nećemo stati sa borbom za bolji život naših građana (foto)
Društvo

ČITAVA EVROPA U KRIZI, A MI NE ZAUSTAVLJAMO INVESTICIJE! Tomislav Momirović: Nećemo stati sa borbom za bolji život naših građana (foto)

Najviše ljudstva i mehanizacije angažovano je na potezu od Radoinje prema Kratovu, gde je u toku postavljanje završnog sloja asfalta. U dinamiku posla i kvalitet radova uverio se i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je obišao celu trasu puta u pratnji izvođača radova i čelnih ljudi opština Nova Varoš i Priboj

18.05.2022

20:24

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija