• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Njujork Tajms

03.06.2022

18:50

ZAROBLJENO RUSKO ORUŽJE PALO U RUKE PENTAGONA! Pomno ga proučavaju...

printscreen

Vesti

ZAROBLJENO RUSKO ORUŽJE PALO U RUKE PENTAGONA! Pomno ga proučavaju...

Podeli vest

Pentagon je proučavao zarobljeno naoružanje Oružanih snaga Rusije u Ukrajini, piše Njujork Tajms

U članku se navodi da su predstavnici vojnog resora SAD doputovali u Ukrajinu prošlog meseca u jednodnevnu posetu. Tokom posete stručnjaci su demontirali rusku opštinu, uključivši sistem za navođenje raketa i laserske daljinomere.

Prema rečima jednog od istraživača Demijena Splitersa, pokazalo se da su naoružanje i sistemi Oružanih snaga Rusije pravljeni na bazi zapadnih čipova. Detalji opreme i naoružanja takođe su razvijeni u kompanijama iz SAD i EU.

Kongres SAD je 2. juna tražio kontrolu nad hiljadama komada oruđa koje je Vašington isporučio kao deo vojne pomoći Kijevu. Namećeno je da će kontrola naoružanja biti „kritična i za prošlo i za buduće zahteve za finansiranje“.

Krajem maja se saznalo da je vojska Luganske Narodne Republike (LNR) počela da koristi zatvoreno američko oružje protiv ukrajinske vojske. Konkretno, snage LNR počele su da koriste američke protivtenkovske bakače granata za jednokratnu upotrebu "M72A5".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 1 godinu

Nisu zapadni nego kineski čipovi jer taj zapad odavno ne pravi ništa. A ostalo američka glupost: dokazati da su Rusi glupi i nesposobni i da samo mogu da od "izuzetnih" Amerikanaca da kradu. Lupetanje kao i uvek a ako je to sve na zapadnoj tehnologiji što se ubiše da ga rasturaju i pregledaju? Da bi dokazali da su im Rusi koristili ideje, hajde molim vas prestanite da širite tu glupu američku propagandu! Oduvek je poznato da rusko oružje poseduje bitne karakteristike a to su efikasnost u borbi, niska cena i lako održavanje i ukupna logistika.

milan lala

pre 1 godinu

Patetika , americko oruzije masovno palo u ruke Rusa , dzavelin, haubica , oklopni transporteri, dronovi a sad ce i onaj raketni sistem sto ga ukri sa nestrpljenje ocekuju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija