• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net/Informer

07.06.2022

07:00

BERLIN JE UKAPIRAO, ALI NE I NATO I AMERI?! AKO NEMAČKI TENKOVI PONOVO KRENU NA RUSIJI, KO ĆE MOSKVU SPREČITI DA... Ovo je već viđeno, posledice su...

Vesti

BERLIN JE UKAPIRAO, ALI NE I NATO I AMERI?! AKO NEMAČKI TENKOVI PONOVO KRENU NA RUSIJI, KO ĆE MOSKVU SPREČITI DA... Ovo je već viđeno, posledice su...

Podeli vest

Berlin, kako piše nemački "Špigl", namerno usporava slanje teškog naoružanja u Ukrajinu jer strahuje da bi to moglo dovesti do velikog napada na Rusiju

Kako je tom listu rekao neimenovani izvor iz vlade, postoji opravdan strah kancelara Olafa Šolca da bi Ukrajina mogla zbog toga da postane previše samouverena kao i da bi mogla da pređe na "viši nivo" pa da napadne rusku teritoriju.

A to bi značilo, navodi dalje "Špigl" da bi nemački tenkovi, ako bi ih Berlin poslao Kijevu, ponovo bili na ruskoj teritoriji, a to je veoma veliki istorijski i politički problem.

Kako piše dalje taj nemački ugledni list, postoji i izvesno nepoverenje Berlina u ukrajinskog predesednika Volodimira Zelenskog, što je takođe razlog zašto Nemci još nisu poslali vojnu pomoć u vidu tenkova Ukrajini.

Do sada su to učinile samo Poljska i Češka, što se tiče zemalja iz EU.

"Špigl" piše i da, iako ne postoji zvaničan "embargo na tenkove" na nivou NATO saveza, postoji nezvaničan dogovor koji su napravili Vašington, London i Pariz, te u tom smislu Nemačka ne može, kako se dalje navodi, da bude prva od velikih sila, koja bi poslala Kijevu tenkove.

Podsetimo, Nemački tenkovi buili su nadomak Moskve tokom Drugog svetskog rata. Nacisti nisu uspeli da osvoje rusku prestonicu. Tri godina kasnije Rasi su Berlin "sravnili sa zemljom" i Treći rajh poslali u istoriju!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17