• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.06.2022

11:41

"PUTINE, NE ZEZAJ SE S NAMA!" Šok poruka komandanta nemačkog vazduhoplovstva na skupu u Kilu! General preti ruskom predsedniku nuklearnim oružjem!

AP/Photo

Vesti

"PUTINE, NE ZEZAJ SE S NAMA!" Šok poruka komandanta nemačkog vazduhoplovstva na skupu u Kilu! General preti ruskom predsedniku nuklearnim oružjem!

Podeli vest

Komandant vazduhoplovstva u nemačkim oružanim snagama (Bundesver), general Ingo Gerharc, zapretio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu upotrebom nuklearnog oružja!

Prema izveštaju lista Bild, komandant vazduhoplovstva Ingo Gerharc izjavio je u petak na Međunarodnom simpozijumu o morskoj snazi u Kilu:

- Za kredibilno odvraćanje, potrebna su nam i sredstva i politička volja da sprovedemo nuklearno odvraćanje ako je potrebno.

Prema pisanju lista, on je preteći dodao:

"Putine, ne zezaj se sa nama! Do 2030. Evropljani će imati 600 modernih borbenih aviona u regionu Baltičkog mora. Zatim, tu su američki avioni."

Gerharca je u nedavnom intervjuu na zvaničnom Jutjub kanalu nemačkih oružanih snaga branio proksi rat koji Nemačka i druge vodeće sile NATO-a vode protiv Rusije, što sve direktnije dovodi do opasnosti od nuklearnog rata.

Foto: AP/Photo

Ruski predsednik Vladimir Putin

General je počeo slavljenjem „uspeha“ ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva protiv Rusije. On se "divio hrabrosti Ukrajinaca"je. Ukrajina je "u više navrata uspevala da povremeno obara ruske avione i helikoptere“. Nemačka "pomoć“ je igrala centralnu ulogu u tome. Na primer, Ukrajina je snabdevena raketama "stinger" za borbu protiv neprijateljskih aviona“, a one su "čak i oborile jedan ili više borbenih aviona i helikoptera".

Sada, kaže, podrška mora da bude još veća.

- Luftvafe će ih snabdevati Iris-T SLM sistemima, a samim tim i raketama koju smo razvili za Evrofajter za obaranje neprijateljskih aviona i helikoptera - nastavio je on.

Gerharc je u intervjuu pohvalio brzo "napredovanje" nemačkog vazduhoplovstva u istočnoj Evropi.

- Nakon što su ruske snage izvršile invaziju na Ukrajinu, Vazduhoplovstvo je prvo premestilo svoje "eurofajtere" u Rumuniju - rekao je on, dodajući:

- Pokazali smo šta vazduhoplovstvo mora da pokaže, da smo brzi. Protivraketni odbrambeni sistemi Patriot su već ušli u Slovačku nedelju dana nakon invazije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
neko sasvim mali i obican cove

pre 1 godinu

Никад,али никад Немаци не могу да преболе два пораза у 20.веку и сада очигледно мисле да могу опет да завладају светом.И завладаће ако у том свету не буде памети и правог читања историје.Треба да се зна ко је био ко у 2.св.рату.

Milan

pre 1 godinu

Ovom su valjda bliži predaci bili visoki oficiri u Waffen-SS jedinicama kad ovako bezočno preti. Nisam siguran da je u Nemačkoj i dalje razum u većini ako se ovakvi bolesnici drže na ključnim mestima armije i države. Odvratno je da nemački general ponovo preti bilo kome a naročito Rusiji kojoj su u dvadesetom veku pobili desetine miliona stanovnika u prvom i drugom svetskom ratu. Za ovakve nema drugog načina osim brisanja sa lica zemlje što im je tokom hladnog rata nekoliko puta obećano u slučaju da poet krenu na istok. A polako kreću.

Baki

pre 1 godinu

ŠVVAABBOOO opet ćeš slomiti zube na Rusima kao i pre !!!!

Rade R

pre 1 godinu

Nije dovoljno njima samo "polomiti zube"! Tu fašističku gamad treba istrebiti, zbrisati sa lica zemlje! Ništa oni ne zaslužuju ni manje ni više!

Getsbi

pre 1 godinu

Kad su Rusi pobedili u 2. Svetskom ratu trebalo je da spale sve do temelja i ne ostave ni jednog Nemca. Tako se vodi legitimni odbranbeni rat.

petar

pre 1 godinu

OVAJ SVABO JOS ZIVI U 1945.SAMO STO ZABORAVIO DA SU MU RUSI VUKLI USI,DALI HOCE DA PUTIN MU ISKOPA OCI I SVABO DA SVATI SA RUSIMA NEMA ZAJEBANCIJE,.PA GERJERU VI NEMCI JOSN RUSIMA I NAMA DUGUJITE I ZA DRUGI SVETSKI RAT ,BOLJE BI TI BILO U ERI NESTASICE WC.PAPIRA DA PUTINU OLIZES GUZU NO JTA SE KURCIS SA DEDAMA I PEDERIMA NEMACKE

Predragm

pre 1 godinu

Putin zajebava Nemce prave fasiste nazivajuci Ukrajince fasistima. Sada se Evropa naoruzava i naoruzana Nemacka ce pregaziti Rusiju za 5 godina naravno uz pomoc Amerike i Poljske. Podelice Rusiju na gasni, bezolovni i dizel deo. Treca sreca.

Nebojsa Berak

pre 1 godinu

Putin se i nece s vama nacistima za.ebavati, nego ce vas obrisati sa lica Zemlje, a 2030.godinu svakako niti ces docekati ti niti Nemqcka. A nemacki od 2025.ce govoriti i znati samo arheolozi inistoricari.

Dara

pre 1 godinu

Svabo malo tise, cuce te Putin, ali stvarno, a onda tesko tvojoj svabiji. Zaboravio si na Berlin, kreni samo Putin ce svu mrznju, koju ste vi izazvali, udariti po vama.

JA

pre 1 godinu

Nikada neće naučiti... Jednom su dobili po tamburi... S-500... Ćao...

Marko

pre 1 godinu

DOKAZ DA JE EVROPA OPET FASISTICKA ,SAMO ME ZANIMA ZASTO AMERIKA I OSTALI SAVEZNICI TO PODRZAVAJU.DOCI CE VREME I PAMETNIH LJUDI DA SHVATE FASIZAM KOJI PRETI SVETU..

vladimir

pre 1 godinu

..... uf,uf,uf,uf - neverovatno, pa nije samo Zelenski "komičar"!? Inače, Putinu se "tresu gaće" .... ajde što nemaš kose na glavi ali što nemaš ni u njoj ništa!

Džim

pre 1 godinu

Da se ne zezaju sa vama, jer ćete za 8 godina svi zajedno imati polovinu aviona koje Rusi imaju danas? Mislim da si ih baš uplašio. Baš si im rekao!

baba Vanga

pre 1 godinu

Ne znam da li je to izjavio danas, na dan napada Hitlera na SSSR... ako jeste, tajming je fantastican! Inace, do 2030, EU ce verovatno nestati, a ne znam zasto misli da ce imati sredstava da se naoruzavaju. Uvek su se razvijali na kolonizaciji, otimacini, i sl., tako da ne mogu da pojme kako ce izgledati kad ne budu imali hleba da jedu i nesto da zaloze... Mozda se poneko ko je preziveo kraj drugog rat priseti kako im je bilo, ali ovaj arijevski naduvenko je bas zabrazdio. Ali, 2030 je mnogo dalje nego sto misli, a u trenutnom haosu, i kraj ove godine je neizvestan, a kamoli nesto dalje.

coa

pre 1 godinu

A koliko ce do 2030 rusija imati S300 S400 i S500 sistema?

zora

pre 1 godinu

Generale, da li su vam preci bili Hitlerovi genocidasi?

vladimir

pre 1 godinu

Generale koliko ti ratova treba da IZGUBIŠ da bi "shvatio" to što govoriš? A i rečnik ti nije primeren "činu" koji nosiš, više je "junačko kafanski" - više da rastera strah!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija