• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: logicno.com

22.06.2022

19:42

KULEBA PORUČIO, UKRAJINA ĆE SE BORITI LOPATAMA AKO IM ZAPAD NE POŠALJE ORUŽJE! Majstore, prvi uzmi lopatu I TO ONU NAJVEĆU pa navali na Ruse - AMAN!

Tanjug/AP

Vesti

KULEBA PORUČIO, UKRAJINA ĆE SE BORITI LOPATAMA AKO IM ZAPAD NE POŠALJE ORUŽJE! Majstore, prvi uzmi lopatu I TO ONU NAJVEĆU pa navali na Ruse - AMAN!

Podeli vest

Ukrajina će nastaviti da se bori protiv Rusije čak i ako nema nikakvo oružje, tako da bi Zapad trebalo da ubrza isporuke oružja Ukrajini ili biti odgovoran za smrt svojih vojnika, rekao je nemačkim medijima ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba

Ako ne dobijemo oružje, dobro. Onda ćemo se boriti lopatama. Ali nastavićemo da se branimo jer je ovo rat za našu egzistenciju, rekao je Kuleba u intervjuu za javni servis ARD.

- Što pre dobijemo oružje, što pre bude poslato, više će nam dobrog učiniti. Ako zakasne, mi ćemo vam ipak biti zahvalni, ali tada će biti mnogo otpada i mnogo ljudi će do tada pomreti - dodao je.

On je to rekao tokom panel diskusije sa voditeljkom političkog "talk showa" Anne Will. 

Na listi gostiju u emisiji su i predsednica Evropske komisije Ursula von der Lajen i još nekoliko nemačkih političara i političkih stručnjaka.

Kuleba je rekao da je ruska artiljerija nadjačala ukrajinsku u Donbasu 15 prema 1, ponavljajući izjave koje je nekoliko visokih ukrajinskih zvaničnika dalo u poslednje vreme. Kijev ne može pobediti s takvim neravnotežom snaga, rekao je ministar vanjskih poslova.

Zapadni političari, koji smatraju da Kijev treba da učini ustupke Rusiji i pristane da se sukob reši mirovnim sporazumom zbog strašne situacije na bojnom polju, greše, tvrdi Kuleba.

Ukrajina je ostala s nekim od najvećih vojnih zaliha među bivšim sovjetskim republikama kada se SSSR raspao. Sada kaže da je izgubila do polovine svog teškog naoružanja boreći se protiv Rusije i savezničkih snaga na istoku.

Kijev je molio Zapad da isporuči artiljerijske topove, tenkove i borbene avione, ali je dobio samo delić onoga što su tražili. Saveznici Ukrajine kažu da su zabrinuti da bi Moskva mogla da shvati isporuku oružja kao ozbiljnu eskalaciju, a Moskva bi mogla smatrati dobavljače delom neprijateljstava, tvrde zapadni zvaničnici.

Moskva kaže da svaka vojna pomoć koja se daje Ukrajini eskalira i produžava sukob i optužila je svoje protivnike da protiv Rusije vode "rat do poslednjeg Ukrajinca".

Rusija je napala susednu državu krajem februara, nakon neuspeha Ukrajine da implementira uslove sporazuma iz Minska, prvi put potpisanih 2014. godine, i konačnog priznanja Donbas republika Donjecka i Luganska od strane Moskve. Protokoli uz nemačko i francusko posredovanje osmišljeni su kako bi otcepljenim regijama dali poseban status unutar ukrajinske države.

Kremlj je od tada tražio da se Ukrajina zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti vojnom bloku NATO-a koji predvode SAD. Kijev insistira da je ruska ofanziva ničim izazvana, a demantovao je tvrdnje da je planirao da silom povrati dve republike.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

Sigurno je da si ti,tebi slicni i vasa deca u prvim redovima. Vasa deca nisu sklonjena u inostranstvo zar ne?Sram vas bilo prodali ste drzavu i narod zbog licnih interesa.

DRAGOLJUB

pre 1 godinu

Бога ми, на крају ће им само лопате и требати да покопају сународнике. Запад их је прво завадио са Русима а сада ће да их пусти низ воду! Пробали су. Није им успело. И сад ће да узму лавор и оперу руке! а Украинци изгинуше! За шта? да би се додворили западу, којих је за Украинце баш брига!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija