• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2022

07:54

LUDILO MOZGA, DŽONSON SE NE SMIRUJE! Velika Britanija objavila koliko će novca upumpati Ukrajini, učiniće sve da spreče Putina da pobedi!

AP/Photo

Vesti

LUDILO MOZGA, DŽONSON SE NE SMIRUJE! Velika Britanija objavila koliko će novca upumpati Ukrajini, učiniće sve da spreče Putina da pobedi!

Podeli vest

Velika Britanija će obezbediti još milijardu funti vojne podrške Ukrajini, saopštila je britanska vlada, u trenutku kada je NATO označio Rusiju kao najveću "direktnu pretnju“ bezbednosti zapadnih zemalja i potvrdio svoju snažnu podršku Kijevu

Kako je najavljeno u Londonu, sredstva će biti usmerena na jačanje odbrambenih sposobnosti Ukrajine, uključujući sisteme protivvazdušne odbrane, bespilotne letelice, opremu za elektronsko ratovanje i hiljade komada druge opreme za ukrajinske vojnike.

- Britansko oružje, oprema i obuka unapređuju odbranu Ukrajine od napada. I mi ćemo nastaviti da stojimo snažno iza ukrajinskog naroda kako bismo osigurali da Putin ne postigne uspeh u Ukrajini - izjavio je britanski premijer Boris Džonson.

Najnovija tranša pomoći dolazi nakon što je Britanija u maju saopstila da će obezbediti dodatnih 1,3 milijarde funti vojne podrške i pomoći Ukrajini, čime se ukupna vojna i ekonomska podrška Londona ove godine povećala na 3,8 milijardi funti, podseća Rojters.

Ukrajinske trupe su takođe započele obuku u Britaniji, pošto je Džonson ponudio pokretanje velike operacije sa potencijalom za obuku do 10.000 vojnika svakih 120 dana.

Na dvodnevnom samitu NATO-a koji je usresređen na rusku invaziju, koju Moskva zvanično naziva „specijalna vojna operacija za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine", postignuta je saglasnost sa planovima za modernizaciju oružanih snaga Kijeva, i poručeno da alijansa u potpunosti stoji iza „herojske odbrane Ukrajinaca".

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je u obraćanju preko video-veze na samitu u Madridu rekao da je Ukrajini potrebno 5 milijardi dolara mesečno za njenu odbranu, navodi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 1 godinu

Složio bih se sa jučerašnjom izjavom Putinovog savetnika Sergeja Kosačova da je Džonson "zanimljiv slučaj zs Frojda". A i ostala bratija iz NATO-a. Kao oni će da spreče Putina da pobedi. Pa Putin već pobeđuje. Kad Rusi krenu, oni se ne zaustavljaju. A što se tiče Džonsona umesto što huška Zelenskog na dalja krvoprolića, bilo bi mu bolje da obrati pažnju na Škotsku koja ponovo priprema referendum o nezavisnosti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija