• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.07.2022

21:07

NEMCI SE SPREMAJU ZA NAJCRNJI SCENARIO! Ministar ekonomije najavio: Jedan potez Moskve će uništiti naše jedinstvo!

Pixabay

Vesti

NEMCI SE SPREMAJU ZA NAJCRNJI SCENARIO! Ministar ekonomije najavio: Jedan potez Moskve će uništiti naše jedinstvo!

Podeli vest

Nemačka mora biti spremna u slučaju da Rusija nastavi da smanjuje ili obustavi protok gasa kroz gasovod Severni tok 1, izjavio je nemački ministar ekonomije Robert Habek

Odluka Moskve da dodatno smanji ili obustavi isporuke prirodnog gasa odgovarala bi dosadašnjem obrascu njenog delovanja koji ima za cilj da destabilizuje Evropu, naveo je Habek, prenosi Rojters.

- Obrazac po kom deluje Moskva ukazuje na to da je moguće da će doći do ovakvog scenarija. Iz ruske perspektive ovo bi mogao biti racionalni potez - zadržati visoke cene u Nemačkoj, pogotovo goriva, i uništiti jedinstvo i solidarnost u zemlji. Svako ko je pri zdravoj pameti zna da je ovakav razvoj događaja moguć - izjavio je Habek za nedeljne novine Cajt, prenosi Rojters.

Nemačka je prošlog meseca prešla na drugu fazu trostepenog plana za vanredne situacije nakon što je Rusija smanjila isporuke gasovodom Severni tok 1.

Sledeći korak bio bi limitiranje potrošnje goriva.

Planirano je da gasovod Severni tok 1, koji Evropu snabdeva gasom iz Rusije, bude zatvoren radi godišnjeg održavanja između 11. i 21. jula ove godine, prenosi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deda Raša

pre 1 godinu

Pa što ste čačkali MEČKU u p.čku? To mečka organski ne podnosi a vi baš navalili. Aaa i došlo vreme da PODGUZNE MUVE amerike već jednom plate za sva svoja NEDELA prema ovoj NAPAĆENOJ ZEMLJI PLANETI.

master

pre 1 godinu

Jesi li se probudio?????? zamislite koliko nemci protiv celokupne srbije,sta sve Srbija trpi, zato sto ste jaci, e sada neko drugi diriguje orkestrom, morate brzo nauciti " ko kosi a ko vodu nosi," kad to shvatite necete se mrznuti.

Marcco

pre 1 godinu

Panjelbta Evropa uvela sankcije protiv Rusije ili je samo sankcionisala svoje firme u Rusiji?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17