• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.07.2022

13:32

SRPSKA DANAS MOŽE BITI SIGURNA, JER JE SRBIJA SADA STABILNA I JAKA! Dodik sa Kozare pozvao na ujedinjenje srpskog naroda (Video)

printscreen RTRS

Vesti

SRPSKA DANAS MOŽE BITI SIGURNA, JER JE SRBIJA SADA STABILNA I JAKA! Dodik sa Kozare pozvao na ujedinjenje srpskog naroda (Video)

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas na Kozari da je prošli vek bio vek srpskog stradanja, a da ovaj treba da bude srpskog ujedinjenja - državnog i nacionalnog

Dodik je istakao da u političkom procesu Republiku Srpsku treba pripremati za odlučujuću odluku jer BiH, kako je naglasio, nije dobra ni za Srpsku ni za Srbe.

- Ona sprečava našu slobodu, razvoj, sprečava da možemo da dišemo punim plućima. Muslimani žele da zadrže BiH kao svoj definitivni cilj. Svet se promenio i ući će u novu konstelaciju, a mi treba da ostanemo jedinstveni i sigurni, povezani, snažni - rekao je Dodik na obeležavanju 80 godina od Bitke na Kozari.

On je istakao da su Srbi stradalnički narod, koji je tokom prošlog veka izgubio više od pola populacije.

- Sada ovo treba da bude vek našeg srpskog ujedinjenja - srpskog, državnog i nacionalnog. Da li će ova generacija to uspeti ili neće, to nije važno, ali je važno da oni koji dolaze to imaju u glavi, ne samo kao ideju, nego kao cilj - poručio je Dodik.

Dodik je poručio da Srpska danas može biti sigurna, dodajući i da je Srbija danas stabilna i jaka, što je važno i za Srpsku, koja se bori sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima svaki dan.

- Svaki dan je borba i izloženi smo pritiscima, ali nam je lakše kad znamo da je Srbija tu. Moja uloga kao vodećeg funkcionera je da obezbedim mir i stabilnost - rekao je Dodik.

Dodik je naveo da je siguran da snažna Republika Srpska ulazi u godine kada će joj se ponuditi da sama odluči na koji način će ići dalje.

- Ići ćemo zajedno i ne smemo drugačije. Što se tiče puteva u politici, oni ne postoje, oni se grade hodanjem. Moramo da izgradimo naše zajedništvo - rekao je Dodik.

Dodik je pozvao da se izađu na izbore, održi snažna struktura vlasti Republike Srpske i donese odluka budućnosti.

- Republika Srpska - država srpskog naroda, povezana sa Srbijom - poručio je Dodik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija