• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

10.07.2022

09:01

ŠTA ĆE BITI KADA KIJEV POTROŠI PRVI ČEK IZ VAŠINGTONA?! Vojnom pomoći Kongres i Zapad ugrozili sami sebe, ishod uvek isti, BIĆE KAKO MOSKVA KAŽE, ILI...

Printscreen facebook/ZAHIST PІVDNЯ

Vesti

ŠTA ĆE BITI KADA KIJEV POTROŠI PRVI ČEK IZ VAŠINGTONA?! Vojnom pomoći Kongres i Zapad ugrozili sami sebe, ishod uvek isti, BIĆE KAKO MOSKVA KAŽE, ILI...

Podeli vest

U SAD sumnjaju da Vašington i Zapad mogu nastaviti sa isporukama oružja i municije Ukrajini na sadašnjem nivou, bez ugrožavanja sopstvene borbene gotovosti, piše "Njujork tajms"

List navodi da, prema ocenama, kako zvaničnih lica, tako i analitičara, "vojna pomoć koju je odobrio Kongres, trajaće do drugog kvartala naredne godine", ali ostaje otvoreno pitanje da li će biti nastavljena.

- Predsednik Bajden se zakleo da će pomagati Ukrajini "onoliko koliko bude bilo potrebno", ali ni on, niti bilo ko drugi ne može reći koliko dugo će trajati ili koliko još SAD i njihovi saveznici mogu to da rade sa distance, izbegavajući direktno vojno mešanje - navodi se u tekstu.

List ističe da "zvanična lica priznaju da će u nekom trenutku zalihe oružja u SAD i Evropi biti iscrpljene. Iako su SAD odobrile vojnu i drugu pomoć Kijevu u vrednosti od 54 milijarde dolara, niko ne očekuje još jedan ček od 54 milijarde dolara, kada prvi bude potrošen".

U vezi s tim, podseća list, Vašington je pozvao ostale države da iz svojih magacina isporuče Ukrajini preostalo sovjetsko naoružanje, koje Ukrajinci bolje poznaju.

Kako piše list, to će biti jedna od tačaka dnevnog reda tokom posete Bajdena Bliskom istoku naredne nedelje, pošto su neke arapske države "nekada bile klijenti Moskve" u pogledu isporuka oružja.

"Njujork tajms" zaključuje da će biće teško nastaviti na istom nivou pružanje materijalne pomoći Kijevu i zato što raste umor od rata sa obe strane Atlantika.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Moskvic

pre 1 godinu

Nema tu nikakvog "ceka", oni dobijaju oruzije po zakonu o Zajmu i najmu, jos iz 1940, sto ga je potpiso Ruzvelt, tako dok god amerika ima nameru da salje opremu i oruzije ("posudjuje" po zakonu, neki novinari bi trebali malo da procitaju stvari a ne da pisu napamet...) do tad ima da u Ukrajinu pristize oruzije i oprema, kad ameri kazu dosta smo davali e tad ima da prestane, eto toliko je jednostavno. A za opremu ukrajina ne treba da da ni pare, navodno treba da "vrati" po zakonu posle rata...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija