• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/vz.ru

30.07.2022

11:58

AKO JE OVO ISTINA... RUSI IZNELI FRAPANTNU TVRDNJU: Zelenski i Vašington dali naređenje da se pobiju zarobljeni Azovci u Jelenovki!

Reuters

Vesti

AKO JE OVO ISTINA... RUSI IZNELI FRAPANTNU TVRDNJU: Zelenski i Vašington dali naređenje da se pobiju zarobljeni Azovci u Jelenovki!

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine američkim HIMARS-ima napale su istražni zatvor DPR u Jelenovki, gde su držani pripadnici Azova koji su se predali i počeli da svedoče protiv svoje komande, tvrde ruski zvaničnici, iako je Kijev ovo najoštrije negirao, optužujući zapravo Ruse za napad!

- Ukrajinci su raketirali istražni zatvor u Jelenovki, gde su držani zarobljeni militanti bataljona Azov, kako bi se izbeglo njihovo suđenje i svodečenje o zločiniva bataljona Azov - tvrdi predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin. 

On je na svom Tečegram kanalu napisao:

"Predsednik Zelenski i Vašington stoje iza raketnog napada na istražni zatvor u Jelenovki. Ovo je urađeno sa jednom svrhom: da spreči novi Nirnberški proces, gde bi zarobljeni nacisti - Azov počeli da svedoče. Vašington i Kijev uklanjaju svedoke svojih zločina protiv čovečnosti kako se ne bi izgubili podršku građana evropskih država i SAD i kako vi se nastavilo snabdevanje oružjem i municijom. Javno priznanje njihovih zverstava od strane nacionalista bataljona Azov neminovno bi dovelo do zahteva za krivično gonjenje lidera niza zemalja NATO-a."

 

 

Predstavnik LNR u Rusiji Rodion Mirošnik kaže da se Zelenskom nimalo ne sviđa što se ruši „herojska“ slika „azovaca“ kada vojnici puka, koji su se predali, počnu da svedoče.

- Oni govore sve detalje svojih zločina, ali to uopšte ne izgleda herojski. Borci Azova aktivno pričaju o tome koja su im naređenja bila izdata, kako su sarađivali sa stranim instruktorima i specijalnim službama. Njihovo svedočenje uništava ideologiju koju Zelenski pokušava da proda i stanovništvu Ukrajine i stranim kustosima. Dakle, data je komanda za paljbu - smatra Miroškin.

Ukrajinska vojska negirala je da je izvela napad na zatvor na teritoriji koju drže proruske snage, štaviše, optužuje rusku stranu za masakr zarobljenih ukrajinskih boraca.

"Zapravo, istina je da su Oružane snage Ruske Federacije izvele artiljerijsko granatiranje na kazneno-popravnu ustanovu u naselju Jelenovka u Donjeckoj oblasti gde su smešteni i ukrajinski ratni zarobljenici. Na taj način ruski okupator je ispunuo svoj zločinački cilj - da optuži Ukrajinu za "ratne zločine", a takođe, agresor je želeo da sakrije mučenje zatvorenika i egzekucije", naveo je ukrajinskki generalštab, prenosi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Da, da, Rusi su maloumni pa gađaju sami sebe! Kakve su to očajne njuške, ti Ukrajinci, kad lažu na boga ne misle!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17