• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/InformerVladimir Putin

03.08.2022

19:59

(VIDEO) KREĆE NOVI RAT JERMENA I AZERBEJDŽANA, A RUSIJA JE ZAUZETA U UKRAJINI! U Nagorno-Karabahu mobilšu vojsku... Može li Putin sprečiti najgori scenario?!

Vesti

(VIDEO) KREĆE NOVI RAT JERMENA I AZERBEJDŽANA, A RUSIJA JE ZAUZETA U UKRAJINI! U Nagorno-Karabahu mobilšu vojsku... Može li Putin sprečiti najgori scenario?!

Podeli vest

Tri vojnika poginula su u novom sukobu između jermenskih i azerbejdžanskih snaga u regionu Nagorno-Karabah. U izveštaju AP se navodi da su jermenski vojni zvaničnici u Nagorno-Karabahu saopštili su da su u napadima azerbejdžanskih dronova ubijena dva vojnika i da je ranjeno još 14

U međuvremenu je i ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo da je jedan azerbejdžanski vojnik poginuo u, kako se navodi, "terorističkom aktu" koji su izvele "nelegalne jermenske vojne formacije" i neodređeni broj "pripadnika ilegalnih jermenskih milicija''''.

Lider separatista u Nagorno-Karabahu, Arajik Harutjunjan, najavio je danas delimičnu vojnu mobilizaciju, što je dodatno podstaklo tenzije u regionu.

Jermenija i Azerbejdžan su u višedecenijskom sporu oko Nagorno-Karabaha, koji je deo Azerbejdžana, ali je bio pod kontrolom etničkih jermenskih snaga koje podržava zvanični Jerevan.

TASS je ranije preneo saopštenje ministarstva odbrane Azerbejdžana u kojem se kaže da su oružane snage te zemlje izvršile vojnu operaciju kao "odgovor na otvaranje vatre iz područja u Nagorno-Karabahu" i preuzele borbene položaje u planinskim oblastima, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

- Pripadnici ilegalnih jermenskih milicija prisutni u Azerbejdžanu počinili su provokativni teroristički akt na područjima na kojima su raspoređene ruske mirovne snage, što je dovelo do pogibije azerbejdžanskog vojnika Anara Kjazimov. Pored toga, pokušali su da zauzmu Girkiške visove i tamo organizuju borbene položaje - navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Azerbejdžana.

Oružane snage Azerbejdžana izvršile su vojnu operaciju kao odgovor na otvaranje vatre iz područja u Nagorno-Karabahu i preuzele borbene položaje u planinskim oblastima, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

U saopštenju se ističe da su oružane snage Azerbejdžana preuzele kontrolu nad Girkiškim visovima i drugim dominantnim pozicijama.

Podsetimo, krajem 2021. Jermenija i Azerbejdžan postigli su sporazum o prekidu vatre, uz posredstvo Rusije, čime su okončani sukobi koji su izbili duž granica dve zemlje.

Iako je rat okončan mirovnim sporazumom u kome je Rusija posredovala, situacija je i dalje napeta. Zbog toga najmanje 2.000 ruskih mirovnjaka raspoređeno je da patrolira područjem u i oko Nagorno-Karabaha.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija