• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

08.08.2022

18:25

BRITANCI SAMI SEBI VADE ZUBE, OSTALI SU BEZ ZUBARA ZBOG PUTINA! Majstori, dođite u Srbiju, Beograd neće dozvoliti da budete krezavi...

Vesti

BRITANCI SAMI SEBI VADE ZUBE, OSTALI SU BEZ ZUBARA ZBOG PUTINA! Majstori, dođite u Srbiju, Beograd neće dozvoliti da budete krezavi...

Podeli vest

U većim delovima Velike Britanije teško je i čak i nemoguće, kao novi pacijent dobiti termin kod zubara, zbog čega su mnogi Britanci postali sami svoji zubari, prenosi Bi Bi Si

Na "mini stomatološkom tržištu", Srbija se izdvaja sa najboljom ponudom. Sve klinike u Istočnoj Evropi su 30-50% povoljnije od onih na zapadu, a (nekako) Srbija je 30-50% povoljnije odredište od svih destinacija na istoku Evrope, što omogućava turistima da uštede i do 70-90%, u poređenju sa troškovima koje bi snosili u svojim državama.

Devet od deset zubarskih ordinacija državne zdravstvene službe NHS ne prima više nijednog novog odraslog pacijenta, pokazalo je istraživanje javnog servisa.

Osam od deset ne prima ni novu decu kao pacijente.

A pacijent koga ipak prime mora sam da plati zahvat.

Bi Bi Si ukazuje na dramatične posledice nedostatka zubara u Velikoj Britaniji.

U izveštaju javnog servisa se navodi da mnogi Britanci moraju za tretman kod zubara da putuju više stotina kilometara, ili sami sebi, bez anestezije, vade zube, odnosno improvizuju mostove.

Tako je Karolin Jang iz Blekpula, nakon što joj je ispala kruna, sama, napravila privremenu zamenu plastikom koju je kupila preko interneta.

I u drugim zdravstvenim oblastima postoje problemi, rekao je ministar zdravlja Stiv Barklej dnevniku „Telegraf".

On je ocenio da će se zemlja u zdravstvu na jesen suočiti sa ozbiljnim izazovima.

Zbog Bregzita mnogi strani lekari moraju napustiti zemlju.

Zbog toga Barklej je kazao da se to pitanje mora rešiti i da ne može čekati na novog premijera.

Dentalni turizam u Srbijai je, takođe, poznat i kao dentalni odmor, predstavlja posebnu granu medicinskog turizma, a ujedno i najveću i (verovatno) najznačajniju. Korisnici dobijaju zdravstvene ili (u ovom slučaju) stomatološke usluge izvan zdravstvenog sistema svoje države a često biraju da na odabranoj destinaciji provedu i svoj odmor.

Za ovaj tip turizma najčešće se opredeljuju turisti iz zapadnih zemalja - Sjedinjenih Američkih Država, Australije i Zapadne Evrope (Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Švajcarska), zbog visokih troškova rekonstruktivnih i kozmetičkih stomatoloških zahvata i tretmana u svojim zemljama, koje skoro nikada ne snosi osiguranje.

Nekoliko destinacija su se istakle kao najčešće opcije ovih turista - Latinska i Centralna Amerika (načešće odredište turista iz Sjedinjenih Američkih Država), Jugoistočna Azija (pacijenti iz Australije je često posećuju) i Istočna Evropa (uglavom zadovoljava potrebe turista iz zapadnih evropskih država, ali i onih iz Severne i Južne Amerike, kao i Okeanije).

Istočna Evropa je ubedljivo najpopularnija destinacija. U Latinskoj Americi i Jugoistočnoj Aziji zaista se mogu dobiti najpovoljnije usluge, ali brojni negativni aspekti neutrališu ovu pogodnost. Neki od ovih aspekata su sledeći: kulturološke i jezičke barijere, vreme potrebno za dolazak na odredište i ubedljivo najznačajnije -  nedostatak proverenosti reputacije i kvalifikacija stomatologa u zemljama poput Meksika, Kostarike, Tajlanda i Vijetnama.

Za razliku od njih, doktori i hirurzi u državama Istočne Evrope su svetski priznati i poznati po svom znanju i stručnosti, znaju da komuniciraju i govore engleski jezik tečno, što nesporazume čini praktično nemogućim, dok povezanost Istočne Evrope sa ostatkom sveta čini ovu regiju lako i brzo dostupnom!

 

Na ovom „mini stomatološkom tržištu", Srbija se izdvaja kao destinacija sa najboljom ponudom. Sve klinike u Istočnoj Evropi su 30-50% povoljnije od onih na zapadu, a (nekako) Srbija je 30-50% povoljnije odredište od svih destinacija na istoku Evrope, što omogućava turistima da uštede i do 70-90%, u poređenju sa troškovima koje bi snosili u svojim državama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17