• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

01.09.2022

19:44

ZIMA STEŽE, RADIJATORI HLADNIJI VEĆ OD 1. OKTOBRA! Evropi se nameću još strože mere

Pixabay

Vesti

ZIMA STEŽE, RADIJATORI HLADNIJI VEĆ OD 1. OKTOBRA! Evropi se nameću još strože mere

Podeli vest

Italijanski ministar za ekološku tranziciju Roberto Čingolani najavio je da će od 1. oktobra italijanski radijatori grejati za stepen manje nego prethodnih godina i biće uključeni sat manje dnevno. Dekret ministarstva se očekuje narednih dana kada će ga Čingolani i potpisati

Od 1. oktobra će italijanski radijatori biti uključeni na maksimalno 19 stepeni (umesto na uobičajenih 20) i gasiće se sat ranije nego prethodnih godina.

To su prve mere koje italijanska Vlada planira da uvede radi smanjenja ogromne potrošnje električne energije i gasa.

U govoru ministar nije pomenuo javno osvetljenje kao ni ono u izlozima radnji i smart vorking.

I mada je bilo predloga da škole budu zatvorene subotom (U Italiji đaci pohađaju nastavu i subotom), ministar je rekao da Vlada tako nešto odlučno odbija.

Čingolani je takođe ponovio da je situacija u Evropi kritična i da polovina članica Unije rizikuje prekid dovoda gasa, pošto je 13 članica podložno kompletnom ukidanju dostave ruskog gasa.

To su i reči Mehtild Vursdorfer, zamenice generalnog direktora Direkcije za energiju Evropske komisije.

Možda je jedina dobra vest to da su skladišta gasa u Uniji uglavnom napunjena do 80 odsto kapaciteta, a samo u još nekoliko zemalja je između 60 i 70 odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija