• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

24.09.2022

21:20

MOSKVA TVRDI, U TOKU SU JURIŠNE OPERACIJE NA DEVET GRADOVA, KIJEV ODGOVARA, probili smo se na istočnu obalu reke Oskil, POVRATILI...

Tanjug/Pixabay/fotomontaža

Vesti

MOSKVA TVRDI, U TOKU SU JURIŠNE OPERACIJE NA DEVET GRADOVA, KIJEV ODGOVARA, probili smo se na istočnu obalu reke Oskil, POVRATILI...

Podeli vest

Ruski Generalštab je saopštio da njegove jedinice izvode „jurišne operacije u zonama naselja i gradova Soledar, Artjomovsk (Bahmut), Otradovka, Kurdjumovka, Zajcevo, Majorsk, Kamenka, Avdejevka i Opitnoe. Ukrajinska vojska tvrdi da je od Rusa povratila strateški važno mesto u oblasti Donjeck na istoku zemlje

Moskva navodi da su ruski sistemi PVO oborili dron turske proizvodnje Bajraktar TB2 koji je leteo iz Nikopolja ka atomskoj elektrani Zaporožje.

Ističu i da je ukrajinska artiljerija granatirala turističko naselje „Volna", koje se nalazi u neposrednoj blizini elektrane. Ukrajinci su ispalili 10 granata sa područja naselja Marganec. Rusi tvrde da su uzvratnom vatrom uništili „ukrajinske sisteme koji su otvarali vatru".
       
Saopštili su i da su odbili dva ukrajinska napada na Krasni Liman. kao da su njihove Vazdušno-kosmičke snage u Nikolajevskoj oblasti uništile 200 ukrajinskih vojnika, tri tenka i 16 drugih oklopnih vozila, ali i 300 stranih plaćenika kod Kalinovke, u istoj oblasti.

Istovremeno, Ukrajinska vojska objavila je da je od Rusa povratila jedno mesto u oblasti Donjeck na istoku zemlje. Kako navode, teritorije su vraćene na dan kada Moskva organizuje referendume u više ukrajinskih oblasti pod njenom kontrolom. Još uvek se vode velike borbe

- Ukrajinska vojska je povratila Jatskivku - javio je preko televizije zvaničnik ukrajinskog generalštaba Oleksij Gromov. 

Zauzimanje tog mesta na istočnoj strani reke Oskil potvrđuje da se nastavlja ukrajinska kontraofanziva u kojoj je Kijev već povratio više hiljada kvadratnih kilometara teritorije iz susedne oblasti Harkov.

- Ukrajinci su povratili i kontrolu nad položajima južno od Bahmuta, ključnog grada u oblasti Donjeck koji je poslednjih nedelja pod ruskim napadima - rekao je Gromov. Referendumi o pripajanju Rusiji održavaju se danas u ukrajinskim oblastima delimično ili potpuno pod ruskom kontrolom.

Kijev i Zapad nazivaju ih lažnim referendumima i ocenjuju da oni označavaju veliku eskalaciju sukoba.

Turski protiv iranskih dronova

Tursko-azerbejdžanski rat protiv Karabaha i Jermenije bio je više nego solidna reklama za turske udarne dronove Bajraktar TB2. Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini već je u dobroj meri, ako ne i potpuno, poništila efekte te reklame.
Jer, ruska PVO  ih je dosad poobarala najmanje 20.
Nimalo uzgred, ukrajinska PVO, iako njome suštinski upravljaju Amerikanci i Britanci, gotovo potpuno je bespomoćna pred dronovima-kamikazama „Šahid-136" kojima su Rusi tukli štab ukrajinske ratne mornarice u Odesi, kao i važne vojne ciljeve u Dnjepropetrovsku.
Rusi su te dronove iranske proizvodnje preimenovali u „Geranijum-2"...


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srba

pre 1 godinu

Pa ako su ukrajinci nemocni protiv iranskih dronovs kamikaza koje imaju rusi, sta ona 4 , a svi smo ih videli i na telegramu i na tviteru,, rade u plicaku kod Odese????

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija