• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

29.09.2022

21:02

TRAMP TVRDI, IMAM DOKAZ DA BAJDEN STOJI IZA HAVARIJE NA SEVERNOM TOKU! Vašington poriče, ali sve je više dokaza da "tu nešto nije čisto"!

Informer/Fotomontaža

Vesti

TRAMP TVRDI, IMAM DOKAZ DA BAJDEN STOJI IZA HAVARIJE NA SEVERNOM TOKU! Vašington poriče, ali sve je više dokaza da "tu nešto nije čisto"!

Podeli vest

Američka vlada poriče kako kažu, „besmislene" navode da stoji iza curenja gasa u Baltičkom moru u sredu. To dolazi u trenutku kada je Donald Tramp sugerisao da bi „Treći svetski rat" mogao biti blizu, dok je delio snimak predsednika Džoa Bajdena koji preti da će zaustaviti ruski gasovod Severni tok 2

Misteriozno i alarmantno curenje otkriveno je u oba gasovoda Severni tok ove nedelje, što je navelo Evropsku uniju da to nazove rezultatom „namernog čina".

Višestruke optužbe su već iznesene na račun Kremlja usred stalno rastućih neprijateljstava zbog rata u Ukrajini.

U međuvremenu Moskva upire prstom u Sjedinjene Države, izjavljujući da je Vašington „dužan" da objasni svoju navodnu ulogu u „sabotaži".

Američki zvaničnik je negirao optužbe, navodi Vašington post.

Činilo se da Tramp takođe podržava rusku teoriju u sredu kada je na svojoj aplikaciji Truth Social postavio snimak Bajdena s početka februara koji obećava da će „dovesti kraj" Severnom toku 2 ako snage Vladimira Putina napadnu Ukrajinu.

Isti video je u sredu podelila i ruska vlada, sugerišući da Bajden stoji iza eksplozija koje su dovele do curenja podataka u Baltičko more. Upitan za pojašnjenje njegovog stava, Trampov portparol Tejlor Budovič je rekao da „izjave govore same za sebe".

Ranije je Tramp ponudio da vodi pregovore između Rusije i Ukrajine, upozoravajući aktuelne američke lidere da ne „pogoršavaju stvari".

- Rusko-ukrajinska katastrofa nikada nije trebalo da se dogodi, i definitivno se ne bi dogodila da sam ja predsednik. Nemojte pogoršavati stvari dizanjem gasovoda u vazduh - dodao je Tramp.

Podsetimo, Najuticajniji tv-voditelj Amerike Taker Karlson rekao je višemilionskom gledalištu Fox News - da je administracija Džoa Bajdena možda umešana u uništavanje tri cevovoda Severnog tok-1 i Severnog toka-2

I on je podsetio da je vrh SAD, odnosno - Bajden, još u februaru objavio da želi da se oslobodi ruskih gasovoda:

- Severnog toka-2 neće biti, mi ćemo mu stati u kraj. Obećavam vam da možemo to da uradimo.

Naglasio je se nijedna Bajdenova reč ne može smatrati slučajnom, pogotovo što po pravilu čita ono što mu je pripremljeno. I nastavio:
       
- On tada nije rekao da će obustaviti isporuke gasa iz Rusije Nemačkoj. Rekao je da Severnog toka-2 više neće biti, da će mu on stati u kraj. Fakticki je rekao: dići cemo ga u vazduh. Upitan "kako?", dodao je: "Obećavam da to možemo izvesti. Izgleda da su sve smislili.

Foto: Printskrin video

Najpoznatiji voditelj u SAD Taker Karlson sugerisao da Amerika stoji iza kraha severnog toka

       
Karlson je skrenuo pažnju i na reakciju lojalnih saveznika Bele kuce.
       
Naveo je da se bivši ministar spoljnih poslova Poljske, Radoslav Sikorski, toliko oduševio onesposobljavanje ruskih gasovoda, da je na društvenim mrežama napisao: „Hvala SAD".
       
Karlson je ukazao i da je Sikorski toliko blizak sa Bajdenom da na svom nalogu na Tviteru koristi sličicu na kojoj je zajedno sa predsednikom SAD.
       
Švedska ministarka spoljnih poslova An Linde je pojasnila da je curenje gasa iz ruskih gasovoda izazvala "eksplozija".
       
Šef Evropske komisije Ursula fon der Lajen je zapretila da ce krivci za „namerno oštecivanje" evropske energetske infrastrukture biti pozvani na odgovornost.
       
Portparolka Ministarstva inostranih poslova RF Marija Zaharova pozvala je Bajdena da odgovori na pitanje: da li su Sjedinjene Države realizovale njegove pretnje Severnom toku-2 izrecene 25. februara i 26. septembra 2022. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mira

pre 1 godinu

Sad mi je zao Djilasovaca koji su pompezno najavljivali raskid saradnje sa Nemackom

Peki

pre 1 godinu

Izgleda da rusi imaju debele zivce, slaba m..a, i veoma tanku drzavu

takodje

pre 1 godinu

Juce ili justros je clank objavljen u Gardijanu citirao izjavu Zaharove da su dan pre eksplozije brodivi US mornarice bili u okolini, da su primiceni dronovi, a takodje su 1-2 dana pre toga Amerikanci izvodili vojne vezbe sa podvodnim eksplozivom. To ni jedan nas portal/vesti nisu objavili... a bilo bi interesantno proveriti da li je ona to zaista izjavila... i da li je to zapravo tacno

Jastreb

pre 1 godinu

Evropo pa ameri će vas zamrznuti kao deda mrazeve a ne Rusi kojima titrate onu mušku stvar svaki dan. Srećno vam smrzavanje a pre zamrzavanja mahnite "prijateljima" koji vam diktiraju svaku odluku.

Balkan

pre 1 godinu

G-djo Ursula fon der Lajen, sada imate priliku da sredite stvari sa SAD i da se oslobodite tog pritiska, ako zelite, jer vam je i ono malo gasa sto vam je stizalo sada onemoguceno miniranjem gasovoda i svi upiru prst u SAD pa izvolte pridruzite se osim ako niste spremni da i dalje sluzite Anglosaksonskim interesima u ime svih EU zemalja, mada iskreno nisam siguran da bi vas sve zemlje EU bas 100% pratile u tome. Ziveli

AMERI NE SLAVE "USPEH" KIJEVA, ONI ZNAJU... PUSTITI UKRAJINU DA POVEDE NA BOJIŠTU SAMO JE PUTINOV KEC IZ RUKAVA!? Generali SAD o "zamci" Moskve
Planeta

AMERI NE SLAVE "USPEH" KIJEVA, ONI ZNAJU... PUSTITI UKRAJINU DA POVEDE NA BOJIŠTU SAMO JE PUTINOV KEC IZ RUKAVA!? Generali SAD o "zamci" Moskve

Američki lideri, počevši od predsednika Džoa Bajdena, preko Kongresa, paze da se ne raduju prerano povodom navodnog uspeha ukrajinske kontraofanzive. Umesto toga, vojni zvaničnici analiziraju borbe koje tek predstoje i iznose planove za obezbeđivanje više oružja Ukrajini i proširenje obuke, ali takođe i oprezno iščekuju odgovor Rusije na iznenadne i kako oni kažu,zapanjujuće gubitke na bojnom polju

13.09.2022

17:45

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20