• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.10.2022

14:11

AMERIKA GUBI ŽIVCE ZBOG ODLUKE OPEK+ DA SMANJI PROIZVODNJU NAFTE! Peskov: Pokušali su da manipulišu rezervama, zbog toga će Evropa snositi posledice narednih 20 godina!

Ilustracija

Vesti

AMERIKA GUBI ŽIVCE ZBOG ODLUKE OPEK+ DA SMANJI PROIZVODNJU NAFTE! Peskov: Pokušali su da manipulišu rezervama, zbog toga će Evropa snositi posledice narednih 20 godina!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države su počele da gube živce zbog odluke OPEK+ da smanji proizvodnju nafte

Amerikanci pokušavaju da manipulišu svojim rezervama nafte i takva igra neće doneti ništa dobro, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

- SAD su bukvalno počele da gube živce zbog takve odluke i sada je njihov glavni zadatak jeste, čak i po cenu destabilizacije globalnog energetskog tržišta, da podstaknu odluke kakve je, delimično, ipak donela Evropska unija u poslednjem paketu sankcija na temu uvođenje nekih ograničenja u cenama - rekao je Peskov u intervjuu televiziji "Rosija 1".

Peskov je dodao da SAD pokušavaju da manipulišu svojim zalihama nafte, izbacujući dodatne količine tog energenta na tržište i naglasio da ta igra neće ništa dobro doneti.

Portparol Kremlja je naglasio da odgovorna pozicija OPEK+ balansira haos koji Amerikanci priređuju na energetskom tržištu i dodao da Amerikanci zarađuju neverovatno velike količine novca na prodaji gasa, a Evropljani im plaćaju i svoju ekonomiju tako lišavaju konkurentnosti.

Situacija s energentima u narednih 10-20 godina će biti veoma žalosna po Evropu, smatra Pekosv.

- Proizvodnja je otežana, dolazi do deindustrijalizacije. Sve ovo će u budućnosti u narednih 10-20 godina, imati veoma žalosne posledice po evropski kontinent - naglasio je portparol Kremlja.

Članice organizacije OPEK+ su donele odluku da od novembra smanje proizvodnju nafte za dva miliona barela dnevno.

Ranije je državni sekretar Entoni Blinken izjavio da SAD razmatraju niz novih mera, između ostalog i saradnju sa Saudijskom Arabijom, nakon odluke OPEK+ da smanji proizvodnju nafte.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija