• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.10.2022

19:45

"SAMI ODLUČUJEMO GDE PUTUJEMO I S KIM SE SASTAJEMO"! Stano: Poseta Sijarta Moskvi je odgovornost Mađarske!

Printscreen You Tube/ EU Debates

Vesti

"SAMI ODLUČUJEMO GDE PUTUJEMO I S KIM SE SASTAJEMO"! Stano: Poseta Sijarta Moskvi je odgovornost Mađarske!

Podeli vest

Portparol za spoljne poslove Evropske komisije Peter Stano saopštio je danas da je najavljeni put mađarskog ministra spoljnih poslova Petera Sijarta u Moskvu odgovornost Mađarske

Sijarto je najavio da će u četvrtak putovati u Moskvu na konferenciju posvećenu svetskim energetskim tendencijama, kao i da će razgovarati sa predstavnicima Gazproma i kompanije Rosat.

- To je odgovornost zemlje članice koje same odlučuju o bilateralnim sastancima. Ipak, način na koji Unija razume ovo putovanje je da nema smisla ući u razgovore za Rusijom na visokom političkom nivou u periodu kada oni pokazuju, na svaki mogući način, da njih jedino interesuje eskalacija agresije u Ukrajini - rekao je Stano novinarima u Briselu.

Dodao je da je ceo svet mogao da vidi juče tu, kako je naveo, "eskalaciju agresije" i istakao da je Mađarska je ta koja sama odlučuje gde putuje i ko se sa kim sreće.

- Naša pozicija je da nema nikakvog smisla bilo kakav angažman sa Rusijom u ovom trenutku. Rusija sasvim otvoreno i zanemaruje i odbacuje svaku civiliziranu normu i narušava i Povelju Ujedinjenih Nacija i međunarodni zakon s time što prave ogromna zverstva i neselektivno bombarduju civile. To je nešto što može da se uporedi sa ratnim zločinom i to je protiv međunarodnog humanitarnog prava - rekao je Stano.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija